Instalatér z Tuchlovic

55%

Komentáře a recenze 34

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
4
Instalatér z Tuchlovic je taková horší variace na film Václav. Jenže zatím co druhý jmenovaný měl v hlavní roli skvělého herce (Ivan Trojan),tak zde se hlavní úlohy chopil zjev české filmografie Jakub Kohák. Filmy Tomáše Vorla nemám moc rád a tento snímek není vyjímkou. Nechápu jeho smysl pro humor a i proto jsem se snad dostatečně nebavil. Navíc Kohák není žádný velký herec a v roli vesnického prosťáčka mne nepřesvědčil.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
6
"Lubošku, ty jsi šikovnej po tatínkovi ..." "Brzo umřel ...!" "To ti doktoři ho umordovali!" Chvílemi smrtící dialogy, slovní šermovačka mezi mámou Evou Holubovou a Jakubem Kohákem v titulní roli Luboše je přesvědčivá - "Máma. Sekýruje." (to Čtvrtníček s Budařem jako Pepa a Radek jsou permanentně v křeči). Jen netuším, na čem zakládá pan režisér svou ústřední ideu, že příšerně oblečený, pivem smrdící zarostlý ohřívač kočičích konzerv a gambler Luboš Cafourek se slovníkem v holých větách by měl být jakkoliv přitažlivý pro opačné pohlaví ... Takový Bohdan Sláma pro chudé.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Vlastně by mi možná jenom stačilo, kdyby Vorel nechal Koháka, Budaře a Čtvrtníčka celou dobu sedět u piva a házet hlášky u fotbalu...ale tohle taky nebylo špatné. Sice moc nevím, čím se tohle liší od tuny tv filmů, které proplouvají čétéčkem, ale ten výsledný Instalatérův dojem je u mě dost pozitivní.
sabule
14 227 bodů
5
Slušná česká komedie,sice trochu přihlouplá,ale jinak oddychový film na který se může do kina vydat každý.Kohák toho sice moc nenamluvý a neí tak vtipný,jak by se mohlo podle recenzí zdát,ale Vorel je Vorel a jeho komedie patří do skupiny potrhlých a proto doporučuji.
bayern
13 716 bodů
4
Tomáš Vorel natočil opět slušnou komedii s lehce stupidním hlavním hrdinou na kterého se Kohák úplně hodí.I když nepobral moc inteligence ve vesnici je obletován ženským pohlavím a žádná práce pro něj není neuskutečnitelná.Lehká komedie,pro sychravé podzimní večery.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
5.5
Nic extra, jen takový obyčejný film, ve kterém vtipy spočítáte na jedné ruce. Herci alespoň od jiných Vorlových filmů umí hrát. A nemá to tak dlouhou délku, takže to celkem rychle dokoukáte, rozhodně to ale nepotřebuji vidět znovu.
SNCIS
SNCIS
6 531 bodů
1
Film o jednoduchém instalatérovi, který žije i po čtyřicítce s maminkou a na dovolenou jezdí za vesnici k rybníku. Na to, že je to komedie, tak jsem se vůbec nesmál. Samotný příběh byl o ničem + od začátku bylo jasné, jak to skončí. Za herecký výkon Jakuba Koháka 1 hvězda. - 10%.
Schneefee
Schneefee
4 294 bodů
8.5
Přijde mi, že čím je Vorel starší, tím lepší filmy točí. A nebo možná čím jsem starší já, tím více se mi Vorlovo filmy líbí. Trochu jsem se sice bála obsazení Jakuba Koháka (v reklamě s kozou na mně uplně nezapůsobil), ale tahle role mu sedla. To samé platí i o Evě Holubové. Tohle je prostě pro mně nejlepší Vorlův film a tečka.:)
kery-
kery-
3 671 bodů
2
Fakt nechápu. Totální vrchol debility, křečovitá snaha o vtip a příběh bez zásadních zvratů (že by byl i bez zásadních zvratků, to říct nemůžu). Všechny postavy napsané totálně debilně, o nehereckých výkonech ani nemluvě. Naštěstí Kohák měl ke své roli neschopného debila evidentně blízko, takže to nepřehrával. Fanouška Ulice, ordinace a podobných sraček to jistě potěší. 53%? WTF!
marie-kolarova
marie-kolarova
2 823 bodů
7
Jsou to tragikomické figurky, nejsou to však karikatury. Tomáš Vorel se udržel na hraně, kdy své protagonisty nezesměšňuje. Někdy je však příliš prvoplánový. Což jsou třeba vnuci, a příhoda s odloženou toaletní mísou, a také pojetí rasové nenávisti se trochu vymklo z ruky. Některé dialogy jsou až příliš úporné a postrádají půvab, jako je několikrát zopakované přetahování o to, kdo zemře dřív. Čímž pádem občas selhává vypointování a naznačený motiv jaksi vyšumí.