American Crime Story

83%
American Crime Story
Seriál věnující se slavným zločinům.




xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Popík FX se musí dávkovat opatrně. American Horror Story se pro mě od brilantního k nesnesitelnému seriálu posunulo poměrně nekompromisně - stanice to prostě přetáhla. A nyní jsou tu Crime Story a Feud, ve kterých Murphy a jeho vlastní Dream Team variují těch pár samých postupů znova a znova. Seriály FX jsou v podstatě něco jako Marvelovky - manufaktura jednolitých produkcí, které se odlišují instantní stylizací a námětem. Možná kdybych neviděl Feud, nebyl bych tak přejedený a nepřišel by mi OJ tak sterilní. I když zásadnější chyba asi je zhlédnutí komplexního Made in America, které nabídlo mnohem víc. PS: Versaceho jsem po dvou dílech opustil.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Lid vs. O.J. Simpson. Skvěle zahraná a natočená lekce us právničiny v podobě jednoho z nejslavnějších justičních omylů (ehm případů). U prvních třech dílů jsem se ošíval často nudou, naštěstí to se soudní síní chytne parádní tempo a až do verdiktu nepoleví. 4/5
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Desetidílná série sleduje soudní proces s O.J.Simpsonem. V první epizodě se seznámíme s charaktery a dojde i k představení zločinu, který však v celé sérii nikdy neuvidíme. Tvůrci si tak chytře nechávají napětí do poslední minuty, udělal to nebo neudělal? Ačkoli všichni dobře víme, že O.J. sedí za mřížemi jeho případ je neskutečně fascinující a odhaluje mnohé z amerického justičního systému. Tenhle seriál však bude fungovat po celém světě, a to díky brilantně napsaným postavám. Takhle to má totiž vypadat. Série pečlivě představí oba týmy právníků a prokurátorů, ukáže přednosti a slabiny každého z nich a pak s nimi velmi obratně míchá v průběhu celé série. To vše ale funguje zejména díky špičkově vybranému castingu, ve kterém excelují titulní Cuba Gooding Jr., John Travolta, Sarah Paulson, absolutně dokonalý Courtney B. Vance jako Johnny Cochran, Nathan Lane, Sterling K. Brown, Kenneth Choi a pro mnohé bude velkým překvapením David Schwimmer jako Robert Kardashian, tedy otec těch Kardashianových děvčic! Autory show však není jen Ryan Murphy, který je v prvé řadě producent, ale scenáristické duo Scott Alexander a Larry Karaszewski, což jsou gentlemani jež napsali Formanovi výborného Larryho Flynta, Timu Burtonovi Eda Wooda nebo adaptovali Kinga ve výborném Pokoji 1408. Na režijní sesli se pak čtyřikrát posadil Ryan Murphy, pětkrát Anthony Hemingway a jeden díl, který byl excelentní, natočil na dva Oskary nominovaný John Singleton, který si díky svým excesům s drogami, striptérkami a blbými scénáři bohužel hodně pošlapal kariéru, jež byla ve svých počátcích dokonce zařivější než u Quentina Tarantina, o čemž si dnes může nechat jenom zdát. Kdyby se ale chytil nějaké takové show jako tohle snad by si mohl ještě navrátit reputaci jako třeba jiný padlý velký film M. N. Shyamalan s Wayward Pines.

Dodatečné informace

Původní název:
American Crime Story - Impeachment (více)
  • American Crime Story
  • USA American Crime Story - Impeachment
  • USA Impeachment: American Crime Story
Země původu:
USA

Podobné