Poslední přežije

56%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
5
Tento snímek vykazuje klasické vlastnosti béčkového akčního filmu a nezachránil to ani Pierce Brosnan.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
3
Nic naplat, je to snímek ryze vlastenecký a takřka oslavný, což potvrzuje epilog o tom kolika teroristickým útokům bylo v NY po 11. září zabráněno. Příběh začíná přísnými kontrolami na letištích, což zavání realismem, ale velmi záhy se to zvrátí do velmi známé šablony, takže následně započne dějová linka ničím nepřekvapující a naprosto předvídatelná. Milla Jovovich v roli dosti nezvyklé, neboť taková ženskost by se u ní po sérii snímků ´Resident Evil´ už snad ani nečekala. Postava bezpečnostní expertky kterou tu ztvárňuje, ale viditelně kypí jistou naivitou, takže je dosti podivné, jaká drsňačka se z ní na konci najednou stane. Pierce Brosnan v roli drsného a nechybujícího nájemného vraha dosti překvapil. Doplácí však na příšerný scénář, který ho nechá zemřít pod ruky právě oné naivní bezpečnostní expertky. Závěrečný souboj mezi nimi tak budí spíše posměch, než nějaké napětí. Děj je velmi trhaný a místy nepochopitelný. Vypadá to, že si nad tím nikdo moc hlavu nelámal. Je tu zkrátka velmi mnoho nelogičností a tak vzniká otázka, za jakých podmínek tohle vůbec vznikalo. Ne, tohle se rozhodně nepovedlo. Jen v jednom mě to přeci jen přesvědčilo. Až zase někdy budu číst po teroristickém útoku článek jak o tom vláda věděla a nic proti tomu neprovedla, vzpomenu si na tento film. Tady je mimo jiné ukázáno, jak vláda v takových případech pracuje.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Známými xichty prošpikovaná béčková podívaná. V rámci žánru agent na útěku ale patří rozhodně k tomu slabšímu.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Akční podíváná ve které Brosnen dokonale zahrál a zvládl svou roli atentátníka s ledovým klidem. Toto dílo se povedlo a velmi zaujalo. Až na směšný konec, kdy došlo na rychlou smrt záporáka s ohledem jak precizní a nepolapitelný byl.
  • Akce
  • Tempo
  • Pierce Brosnan
  • Milla Jovovich
  • Závěr
squirrelpool
squirrelpool
7 016 bodů
5
Na tomhle filmu se mi líbil akorát Pierce Brosnan. Tohle bych od něj nečekal. Páni, tvrďák toho nejtěžšího kalibru. Mílu nemám rád, takže mě ani nesklamala. Nejdřív jsem myslel, že taky příjemně překvapí, ale ke konci je z ní zase ta stará, dobrá Miluška Voborníková, na kterou jsou všichni krátcí. Jinak film jako celek vypadá z počátku zajímavě, dokonce jsem myslel, že bude hlavně britský, ale bohužel. Jak se to rozjede tak je to jako podle šablony. Stane se malér, jedinému přeživšímu samozřejmě nikdo nevěří, a ten tak musí nejen očistit své jméno, ale taky vše zachránit. A ten konec? To je hrůza. Nepochpitelný výsměch Piercově postavě. To už fakt chybělo jenom blahopřání od prezidenta.
Pas
Pas
6 225 bodů
4.5
Dal jsem tomu šanci, jenže v druhé půlce se to úplně utrhlo ze řetězu, přesto dál jelo na vážné notě, až by se bezpečnostní agentury měly stydět. Stejně jako otrávený Pierce Brosnan, který se nechá shodit ze střechy jak stopadesátikilové hovado se třemi promile v krvi. A obecně tu navíc platí za extrémně neschopného zabijáka. Nejvíc úsměvná je pak asi IT teta na vozíku s vizáží Evy Zaoralové, ale postupně. Tohle béčko leckoho vykrádá. Jenže špatně. Opakuje ustálený model, kterak je tu jedna oběť nespravedlivě obviněná, jdou po ní ti „hodní“ i ti zlí. Tady podobnost třeba s Davisovým Uprchlíkem, který je sakra jiná liga, končí. Tvůrci totiž cpou do příběhu neuvěřitelné množství náhod a divných momentů, až z toho bolí oči. Prostě Milla Jovovich, která odhalila děsivé spiknutí, se někde objeví, vyřeší, co potřebuje, a o píď unikne zabijákově kulce. Do toho zachrání rozjuchaný New York, přičemž ještě před pár hodinami trnula hrůzou v Anglii, kde na všech letištích visel její ksicht. Survivor je akční thriller s příchutí devadesátých let. Měl se držet při zemi, odpustili bychom mu i „obyčejnější“ akci. Jenže on se tváří zatraceně vážně, zatraceně přemýšlivě a přitom je zatraceně směšný. James McTeigue si získal docela dobré renomé díky V jako Vendeta, od té doby se ale ukazuje jako rutinér, který se tváří, že je něco víc. Není