Zlo nikdy nespí

61%

Komentáře a recenze 20

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
4
Je to spíše pohádka s hororovým nádechem. Celý snímek má poměrně slušné tempo,ale film v sobě skrývá minimum napětí a lekacích scén,které vůbec nefungují. Nejsem vyloženě zklamaný,ale čekal jsem od Flanagana mnohem více než mi naservíroval. Obsazení bylo super,hlavně obsazení Thomase Jane.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Nevadilo by, že ta premisa logisticky nefunguje - horory jsou často alegorie, a ty nepotřebují svou komplexností napodobovat svět. Takže mi nevadí, jak málo smyslu dává, že má kluk tyhle schopnosti od narození a za roky v ústavu si toho nikdo nevšiml. Co je pak ale zásadní, aby ta alegorie fungovala, což tu mám dojem jakési polovičatosti. Hloubky se tu dociluje tak, že postavy chodí a mluví opravdu pomalu, aby bylo jasné, že opravdu hodně trpí, a tak nějak se to přes ně všechno přežene. Chybí tomu poslední krok k nějaké větší zajímavosti.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Tohle bylo sakra divné. Nemůžu říct, že bych se párkrát nelekl, ten nápad taky nebyl špatný, jenže to všechno pohřbívá ten stupido scénář. Protože přece není normální, že když dítě zhmotňuje své sny, tak se všichni dospělí budou tvářit, že to je úplně normální a bězná věc.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Až na to, že to není horror je to zajímavě natočený film s okultním zázemím a dobrými herci. Velká škoda českého názvu, který filmu hodně uškodil. Mike Flanagan zde dokazuje, že je talentovaný vypravěč a mohl by se směle vydat i do vyšších rozpočtových vod.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5
Film se děsně táhne. Obzvlášť prvních 45 minut. Lekaček pár a v malém množství dobře lekací. Samotný závěr filmu byl o mnoho lepší, to se film teprve rozjel.
Mikik4444
3 907 bodů
7.5
Souhlasím...spíše hodně strašidelná pohádka, ale zajímavě natočená a za mě to bylo dost dobře pojato a líbilo se mi to !
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
5.5
Sotva se člověk trochu oklepal z loňského emočně zničujícího dramatu Room, už po pár měsících Bohemia MP uvádí do českých kin další nervy drásající film se současnou největší dětskou hvězdou Hollywoodu - Jacobem Tremblayem. Námět filmu Before I Wake (český titul "Zlo nikdy nespí" mi nepřijde úplně nejšťastnější) by se mohl zdát vykradený z proslulé hororové série Noční můra v Elm Street, ale podle mě jde nanejvýše o lehkou inspiraci a ty filmy nemají v podstatě nic společného. Na můj vkus je zde trochu moc infarktových lekaček, ale zase to vyvažuje herecká přítomnost Kate Bosworth, která je pro mě velmi příjemným hereckým objevem. Hrozně dobře se na ni kouká a ve své roli je naprosto báječná (chlapík, co hraje jejího manžela, mi byl naopak protivný). No a ten malý Jacob Tremblay je taky strašně super - osobně doufám, že neskončí v 18 letech na drogách jako herecky vysloužilá troska jako mnozí jeho předchůdci, protože by to byla vážně škoda - jeho talent je nesporný. Before I Wake je výtečná hororová libovka, kterou lze (nejen) všem fandům žánru jen doporučit.
FiL44
FiL44
2 649 bodů
6.5
Tak čekal jsem trošičku víc od tohodle kouksu. Pěkná myšlenka, ale špatně zobrazená. Chtělo by to trošičku víc strachu ve snových pasážích, které ze začátku působí velice barevně a klidně, ale ten přerod do nočních můr mohl být drsnější. Herecké výkony taky nic moc
salisbury
salisbury
1 101 bodů
6
Ač Zlo nikdy nespí, tak tohle zlo jistojistě zapadne za krátkou chvíli pod nános věčného prachu a v poklidu našich duší usne bez vavřínu. Bohužel průměrná duchařina, která měla v určitých chvílích velmi slibný potenciál. Thomas Jane se svým charismem kraloval a předčil s ním i jemný půvab kolegyně Kate Bosworth, která chladila jak podzimní začátek večera. Většina scénáře byla prokopírována skrz několik jiných předchozích filmů s touto tématikou a velkých překvapení se nedočkáme. Pár vydařených zaleknutí slávu filmu nepřinese a jediné co mi přišlo interesantní bylo snové pestrobarevné kmitání motýlích křídel.
tedoun
tedoun
923 bodů
6.5
pohádkový barevný horor, který má pár slušných chvil, ale místy působí hodně laciné - je to škoda, protože Flanaganův Oculus byl opravdu super