Orel Eddie

80%

Komentáře a recenze 57

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
8.5
Nějak takto by měli vypadat životopisné filmy o outsiderech. Naposled jsem se tak bavil u filmu Kokosy na sněhu,kteří se nesli ve stejně odlehčeném duchu plného nenuceného humoru. Příběh Michaela Edwardse je sledem bizarních situací,které vedou až ke skokanskému můstku. Je jasné,že film si toho spoustu přidal a mnoho událostí poupravil,ale to nic nemění na tom,že Orel Eddie je reálná postava,která si šla jen za svým snem. Už od prvních minut jsem tento příběh vzal za svůj a s každou další scénou se měnily i mé pocity. Jednou jsem měl slzy v očích,poté jsem se smál jako blázen - a hned na to jsem se cítil zase blaženě. Zkrátka film si skvěle pohrává s diváckými emocemi,ale vše je to v rámci slušných mezí. Egerton s Jackmanem odvedli skvělou práci,protože jejich role působili věrohodně a lehce si získali mé sympatie.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8.5
Příběh Eddieho je sám o sobě fascinující. Ten člověk tolik chtěl dosáhnout svého snu, až se mu to podařilo i když z toho nikdy nebyla medile, ani vítezství. Film mě dostal a slupnul jsem ho na posezení. Atmosféra osmdesátých let byla zachycena také perfektně.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
OH v Calgary přináší po jamajském čtyřbobu další pohodovku se silným příběhem. Egerton hodně dobrý, a kde byl sakra celou dobu ten Dexter Fletcher?
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Orel Eddie je spíš než film Kokosy na sněhu, úsměvným Rockym, příjemným rodinným snímkem o odvaze a touze něčeho dosáhnout. Je dost možné, že se toho hodně odehrálo trochu jinak, například postava trenéra Pearyho je autorskou fikcí, ale moc hezky se na to dívá a naše redakční kolegyně Sylva se od začátku do konce upřímně bavila. Jako u každého filmu Matthew Vaughna se opět dočkáte poněkud drsnějších vtipů, sem tam někdo dostane pořádnou nakládačku, ale celé to drží celkem slušně pohromadě, i když celá podívaná má trošku mouchy v tempu. Na druhou stranu takhle dobrá rodinná podívaná tu dlouho nebyla a přestože to není úplně pro nejmenší děti, děti na film jistě mohou a dospělí taky. Přemýšlím, kdy se něco takového mohlo poslední dobou říct o hollywoodské rodinné zábavě.
lamps
lamps
15 156 bodů
8.5
Film, který nám dává křídla. Směs šablonovitého autobiografického příběhu o cestě za svým snem a té nejupřímněji, s neskrývanou láskou a obdivem k titulní postavě i sportu samotnému předkládané životní komedie, která k nám z našlapané filmové konkurence, stejně jako člověk typu Eddieho z mamutího můstku, nepřiletí zrovna každý rok. Příběh, jenž si na nic nehraje, ale svým formálním umem, cenným distancem od tupého idealizování a krásným happyendem pohladí po duši více než většina ostatních. Jackman cool, Egerton boží...
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
6
Orel Eddie je dobrý film. Možná je to proto že já jako člověk který miluje herce jako jsou Taron Egerton, Hugh Jackman, Christopher Walken a Jim Broadment u tohohle filmu brečel štěstím. Nebyli však celou dobu slzy štěstí ale i slzy smutku zvlášť u dost docela dramatického filmu. I když sám o sobě je film něco mezi komedií a dramatem. A jak jsem bohužel po konci filmu zjistil není vše úplně pravdy. Trenér Peary vůbec neexistoval (místo někoho byli dva trenérové a spoustu dalších drobností. Přesto je tento film skvělý. Řeknu to ještě jednou- Taron Egerton je nejlepší z nové generace herců. Jeho Eddie je postava se kterou se budete ztotožňovat (já jako outsider hodně) a bude vás fascinovat. Frajírek Peary je další role Jackmana která mu sedí (když jsem si představil že hraje Wolverinea mírně jsem se pousmál). Mírné překvapení jsem ale našel i v Eddieho rodičích. Zatímco maminka je klasická hodná mamina která podporuje Eddieho otec je taková komická figurka která svého syna nepodporuje (protože se bojí fiaska) avšak v hloubce svého srdce svého syna miluje. Tento film režíroval Dexter Fletcher který je pro mě neznámý ale rozhodně solidní práce. Film nějaké chyby má (jako u většiny filmů podle skutečných událostí jsou to změny) ale je to úžasná podívaná která pobaví a zaručí zábavu.
Klajnik
Klajnik
8 584 bodů
6
Dosti kýčovitá podívaná na způsob Kokosů na Sněhu. Je to další schématický film o někom, kdo má sen a přestože ze začátku není nejlepší, tak na konci se zlepší a mi s kamennou tváří přečkáme happy end. Dal by pouze 2 hvězdy, ale scéna, kde si Hugh Jackman zapálí cíčko a skočí je výborná - alespoň něco ten film předvedl.
Matli
Matli
8 300 bodů
10
Tyhle filmy já prostě může, sportovní citovka podle skutečné události, kde absolutní looser dokáže z nemožného udělat nejlepší. Několikrát omílaný scénář, ale furt zabírá a navíc ta hudba, ta si zaslouží hvězdičku, něco nového a originálního a hlavně dobrého. 85%
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
8
Ač nejsem vůbec sportovkyní a moc sportu neholduji ani v televizi, skoky na lyžích mě nějak "berou". Už dlouho. Už když zvítězil náš Jiří Raška. A pak se mi líbí odhodlaní lidé a filmy podle skutečných událostí. Myslím si, že tohle není špatně udělaný film. Mně se líbil a dávám mu 80%. Líbilo se mi, že film líčil hlavního hrdinu absolutně bez příkras. Výkon Tarona Egertona byl velice přesvědčivý a Hugh Jackman jako Bronson Peary jakbysmet. Je tam sice trochu toho nezbytného amerického patosu, i když Eddie je Brit, nikoli Američan, ale celkem to jde. A myšlenka, že není nutné zvítězit, že stačí zúčastnit se, je pravdivá. Snímek "Orel Eddie" není k popukání. Úsměv na tváři však vykouzlí. (Bezvadné bylo, jak si ty rozbité brýle dával do krabičky od sušenek, které mu dala jeho máma.) A dojetí se na závěr dostaví také.
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
8.5
Film, který nám dává křídla. Směs šablonovitého autobiografického příběhu o cestě za svým snem a té nejupřímněji, s neskrývanou láskou a obdivem k titulní postavě i sportu samotnému předkládané životní komedie, která k nám z našlapané filmové konkurence, stejně jako člověk typu Eddieho z mamutího můstku, nepřiletí zrovna každý rok. Příběh, jenž si na nic nehraje, ale svým formálním umem, cenným distancem od tupého idealizování a krásným happyendem pohladí po duši více než většina ostatních. Jackman cool, Egerton boží