Snowden

72%

Komentáře a recenze 28

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Slušné ztvárnění příběhu známého hackera/špióna. Nejlepší a děsivé je samozřejmě téma samotné. O tom, že většina je pravda, nebo se alespoň zkreslená pravda opírá o pevné body nepochybuji. Tempo pomalejší, atmosféra lehce mrazivá. Herci zahráli vesměs dobře. Pěkné, ale za úplnou bombu tento snímek nepovažuji.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Gordon-Levitt hodně uvěřitelný, jeho proměna z "chci pomáhat a chránit" na "sakra vždyť špehujeme své vlastní lidi" parádní, v malých rolích velcí herci (Woodley, Ifans!!) a navrch naprostá srozumitelnost i pro politického analfabeta. Nejlepší Stone od Any Given Sunday.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
První špionážní film v dějinách kinematografie, který diváka vtáhne do děje natolik, že si uvědomí, že hlavním aktérem není Edward Snowden, ale on. Oliver Stone si po pauzírování v nepovedených Divoších natočil mistrovskou úvahu na téma svědomí, lásky a obětování. Film je jak jsme u režiséra zvyklí, opět řádně svižný, má řadu vynikajících a napínavých momentů a pokud je to pravda jen z půlky, je to hodně znepokojivé. Trochu bych ale ubral na stopáži, jinak je to mimořádný zážitek!
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Stone mě zase překvapil. Není tak manýristický jako v Divoších a na stará kolena už nepálí do svých řad tak ostře a intenzivně, ale pořád si nedokážu představit nikoho jiného, kdo by zvládl film o Snowdenovi takhle upřímně a efektivně natočit. Skloubení dokumentárních a narativních prvků funguje na výbornou, tempo díky přívalu chytrých dialogů a vyvážených retrospektiv absolutně nekolísá a herci jsou do jednoho perfektní, především Shailene Woodley drží méně přesvědčivou osobní linii obdivuhodně nad vodou. Sarkastický humor a postava Nicolase Cage pak ideálně uvolňují tíživou atmosféru "Velkého bratra", kterou Stone dokáže v některých chvílích zásluhou precizní práce s kamerovými filtry a rámováním navodit (výtečná sexuální scéna). Skvělý dojem z atraktivní filmařiny strašlivě sráží patetický závěr, který snad Stone musel svěřit svému šestému asistentovi režie a debutujícímu scénáristovi, jinak si tu náhlou křeč nedokážu představit..
Milandob
Milandob
8 900 bodů
4
tema ktore dokaze vyvolat diskusia a nuti vas zaujat postoj, ale film je to dost nudny. stone stale umi, ale prial by som mu tema ktore nemusi byt o pichani do osieho hniezda v podobe americkej vlady ci establishmentu... co takto navrat na vojnove pole ala platoon?
Klajnik
Klajnik
8 589 bodů
2
Přirozeně, že si myslím, že Snowden byl hrdina a téma, které film pojímá, je nosné, ale film to zrovna působivý není. Spíš naopak.
Matli
Matli
8 300 bodů
10
Já pro ty filmy podle skutečný události mám prostě slabost, takže jedna hvězdička k dobru, samozřejmě výborně zahrané od všech (Cage potěšil, konečně role v normálním filmu) i natočené. A alespoň se člověk dozví zase trošku ty špíny o Americe. 85%
brcolka
brcolka
1 045 bodů
8.5
V reálu jsem zaznamenal příběh o Snowdenovi ale nijak mě to moc nezasáhlo. Asi to média u nás podali jako chleba s paštikou. No dneska už mám zalepenou kameru na všech počítačích. Je až neuvěřitelný kam a jak se může někdo dostat a co, koho a jak může sledovat. Je fakt že dnes to všem usnadňujeme svými aktivitami na síti. Velká husťarna a jakoby se to týkalo i mě
tedoun
tedoun
923 bodů
8
Přiznávám, že jsem mnoha počítačovým a jiným výrazům velice dobře rozuměl a takový filmy se mi moc libí, že není takový film, kde hrála Sandra Bullock (síť), kde režisér ani pravděpodobně neví co je IPv4 a to je velice ubohé. Joseph Gordon-Levitt zahrál hlavního hrdinu celkem dobře jako vždy..je to pan herec.
Sheemas
Sheemas
737 bodů
7.5
Dvě hodiny dlouhý film či spíše dokument o tom, jak zveřejnit tajné informace, tak aby Američanům otevřely oči. Jestli jim je otevřely nebo ne, to je otázka. Joseph Gordon-Levitt nám jako Edward Snowden vysvětluje jak informace získal, jak je použil, zveřejnil a to co ho po zveřejnění potkalo. Stálo to za to? Film se pomalu posunuje vpřed, první hodinu se téměř nic neděje, ale následující polovinu se tento vlak rozjede naplno a to především, když vše vyjde na světlo. Přechod z Levitta na Snowdena byl velmi povedený.