Mauglí

67%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7
Serkisova verze má své klady a své zápory. Mezi zápory bych určitě řadil fakt,že Kniha džunglí tu byla dva roky zpět a byla velmi dobrá. Dále bych zde také přiřadil prapodivná digitální zvířata. Tak hnusně udělané zvířata mne až překvapila. Od Serkise jsem očekával něco mnohem lepšího. Tak odporného medvěda Balú jsem v životě neviděl a to je spousta verzí Knihy džunglí. Zde totiž vypadá jak prapodivný umělý mutant nějakého vlkodlaka. Dost se tu perou krásné záběry na živou přírody a digitální zvířata. Je to až rušivé. V příběhu se toho nového nedá moct vymyslet,tak ho aspoň Serkis pojal drsněji a reálněji což rozhodně kvituji (a řadím mezi plusy). Potěšily mne i známé osobnosti v roli dabéru a výkon pro mne neznámého Rohana Chand v roli Mauglího. Mowgli není špatným filmem,ale přišel příliš brzy a je i trochu zbytečný.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Kniha džunglí natočená v roce 2016 se mi líbila více, ale ani tak bych toto zpracování rozhodně nezavrhoval. Je celkem agresivní, drsnější, jiné. Brenan88 není spokojen s animací a já nemohu jinak, než souhlasit. Zvířata jsou opravdu strašně šeredná, dokonce mají přehnanou mimiku, ale asi to byl záměr. Vlci ale například celkem ujdou. Trošku mě mrzí celkem useknutý a rychle vyřešený závěr, jinak hlavně první polovina je slušná podívaná.
Toren
Toren
5 155 bodů
6
6/10. Škoda, že je snímek tak nesoustředěný. Drsnější pojetí kvituji, stejně tak větší background zvířecím charakterům či zásadnější důraz na Kiplingovo dílo, ale příběh zůstal v půli cestě a klišé se kupí víc, než bych si přál. Technické zpracování pokulhává v každé druhé scéně a přitom umí vykouzlit fantastické obrazce. Je to jak na horské dráze. Líbilo, ale přál jsem si silnější zážitek už jen kvůli Serkisovi... Více: https://www.youtube.com/watch?v=hV342IcZbpo&t=29s
kknk2
kknk2
2 949 bodů
7
Moc ráda bych Mauglího od Serkise nesrovnávala, ale asi to nejde. Do hry můžeme aspoň zapojit i knihu. Z té vypíchli známou klasiku, takže děj moc nepřekvapí. Některá CGI zvířata jsou opravdu ošklivá, zbytek průměrný. Naopak Mauglí je jednoduše dokonalý, Rohan Chand si zasluhuje obdiv. Potěší i hlasy propůjčené obyvatelům džungle. Co je však plus i mínus, je drsnější zpracování. Někdy je to skvělé, někdy zbytečné. Zřejmě to záleží i na postavách. Musím uznat, že film má na diváka větší dopad po emoční stránce než dřívější snímek Kniha Džunglí, avšak pohádku do toho netahejme. Shrnutí: Není to perfektní a Serkis měl aspoň rok počkat. Mauglí (ten chlapec, celý snímek bohužel ne) je boží. Doporučuji.
VasaFlasa
VasaFlasa
2 827 bodů
9
Serkis bohužel se svým filmem zaspal a Jon Favreau ho s The Jungle Book o dva roky předběhl. Tímto se Serkis bohužel bude stále potýkat se srovnáváním, ve kterém však podle mě obstál a vytvořil stejně jako Favreau kouzelné vyprávění jak pro děti, tak pro dospělé. Mohu obě povedené verze vřele doporučit. Na závěr jen dodávám, že Favreau byl přece jen o chlup lepší.
Jaroslaw 23
1 448 bodů
6
6/10 Drsnější pojetí příběhu o Mauglím dopadlo,tak jak jsem asi očekával.Ano vizuální stránka filmu,příběh a jedno klišé za druhým se této adaptaci nevyhli a s přehledem vítězí Disney (at už jde o animák i o reimaginaci z r. 2016),avšak pěkně se na to kouká a já jsem si to vícemeně užil i přes ty chyby,jen škoda,že to mohlo být o něco lepší,pač nápady tu byli.