Druhý báječný hotel Marigold

61%
Druhý báječný hotel Marigold
Báječný hotel Marigold leží v indickém Jaipuru a v předchozím filmu se stal útočištěm sedmi trochu noblesních a trochu potrhlých britských penzistů, které si s gustem zahrála elita britského herectví. Teď už je Báječný hotel Marigold plně obsazen stálými hosty a jeho manažerka Muriel (Maggie Smith) i majitel Sonny (Dev Patel) chtějí své podnikání rozšířit. Mají totiž velký sen, který se jmenuje Druhý báječný hotel Marigold. Mezitím si ostatní členové jejich party užívají v Indii nejen znovunalezenou chuť do života ale také nová přátelství a lásky. Evelyn a Douglas (Judi Dench a Bill Nighy) si každodenně lámou hlavu nad tím, kam je asi zavedou jejich společné snídaně, kdežto Norman a Carol (Ronald Pickup a Diana Hardcastle) se už plaví po bouřlivých vodách společného vztahu. Madge (Celia Imrie) oslňuje hned dva nápadníky najednou, ale má těžkou volbu, oba jsou totiž bohatými mahárádži. Sonnyho matka se zase stává múzou nového hotelového hosta, spisovatele Guye Chamberse (Richard Gere). A právě sbližování své matky s Gueyem nese těžce hoteliér Sonny. Je totiž přesvědčený, že tento záhadný spisovatel je ve skutečnosti tajným americkým hotelovým inspektorem, který přijel vyhodnotit kvalitu jeho hotelových služeb a může ohrozit jeho plány se zapojením hotelů do celosvětové sítě. A aby se toho nedělo málo, blíží se jeho vlastní svatba se Sunainou. A pořádná indická svatba je mnohem komplikovanějším projektem než vybudování nového hotelu. Sonny zoufale nezvládá ani jedno. Ještě že je obklopen britskými přáteli, kteří vše řeší s nadhledem, protože ochudit diváky o svatební tečku, to by byl skoro zločin. Ostatně herec Bill Nighy podotýká: “Svatba je krásným finále. Dodává příběhu lehký ironický nadhled a navíc jsme si mohli zahrát na Bollywood. Je to radostné a slavnostní a doufáme, že to diváky nadchne.” (Cinemart)


Scénář:

Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Volné pokračování filmu, které se může promítat okamžitě po skončení jedničky, protože je v podstatě nachlup stejné a úplně stejně povedené. Výborná herecká skvadra, romance, humor, životní moudrost a exotické lokace. Na nedělní odpoledne příjemná show.
king-kurt
king-kurt
1 280 bodů
6
První díl jsem neviděl, žádný převrat to není, ale žádný propadák to taky není. Kdo má rád Indii, Bolywoood, humor o stárnutí, tak si přijde na své. Hodně hluchých míst nahrazují herecké legendy, takže je co sledovat. Film nemá přesah, nezamrazí a jede tak nějak po povrchu. Možná je to provokace k tomu, aby se člověk podíval na první díl.
Teresie
Teresie
1 187 bodů
9
Milý, roztomilý, vtipný a barevný film s britskou hereckou elitou. Viděno na Febiofestu - vše korunováno osobní návštěvou pana režiséra Johna Maddena.

Dodatečné informace

Původní název:
The Second Best Exotic Marigold Hotel (více)
  • Velká Británie Druhý báječný hotel Marigold
  • Velká Británie The Second Best Exotic Marigold Hotel
Premiéra v ČR:
2. 4. 2015
Distributor:
CinemArt
Země původu:
Velká Británie, USA
Rozpočet:
10 mil. USD
Tržby:
85,98 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Druhý báječný hotel Marigold je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Druhý báječný hotel Marigold


Powered byJustWatch