Táhni do pekel

64%
Táhni do pekel

Fred se po 15 letech vězení vrací ke své rodině do kočovnické kolonie na okraji Paříže. Mezitím se událo mnohé, ale jedno se nemění. Jeho bratři se chystají na velkou loupež nákladu mědi. Jenže plán se jim vymkne z rukou a Fred se bude muset rozhodnout, jestli mu snaha postarat se o bratry stojí za další několikaletý žalář…

Režisér Jean-Charles Hue byl za film Táhni do pekel oceněn Cenu Jeana Viga pro nejlepšího francouzského začínajícího tvůrce. I když totiž Jean-Charles Hue točí zásadně v prostředí francouzské kočovnické komunity Jenišů, jeho filmy jsou podivuhodnými variacemi klasických žánrů a příběhů. Také proto se jeho filmy objevují v programu prestižních festivalů jako Locarno nebo Cannes. Táhni do pekel je syrový příběh o vině a trestu, ale také o nalezení duchovní svobody. Film osciluje mezi žánrem westernu a krimi a zároveň přebírá dynamické prvky současné akční a thrillerové produkce.

Film Táhni do pekel měl světovou premiéru v Cannes v sekci Quinzaine des réalisateurs, kde upoutal svojí syrovostí a autenticitou nejen mezinárodní kritiku, ale také i publikum. (oficiální text distributora)




Dodatečné informace

Původní název:
Mange tes morts (více)
  • Francie Táhni do pekel
  • Francie Mange tes morts
  • Francie Eat Your Bones
Premiéra v ČR:
2. 4. 2015
Distributor:
Artcam Films
Země původu:
Francie
Čeština:
Táhni do pekel je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch