Padesát odstínů temnoty

53%
Padesát odstínů temnoty

Když před dvěma lety vstupoval do kin film Padesát odstínů šedi, 255 tisíc nedočkavých fanynek vytvořilo dosud nepřekonaný rekord v počtu diváků za premiérový víkend. Jeho neotřesitelnou pozicí teď může otřást pokračování – Padesát odstínů temnoty. Pod vedením režiséra Jamese Foleyho a bedlivým dohledem autorky předlohy E. L. James se vrací Jamie Dornan a Dakota Johnson, aby napsali další kapitolu pikantní romance o vztahu dominantního milionáře Christiana Greye a submisivní studentky Anastasie Steeleové.

Je třeba říct, že výše uvedené charakteristiky už vlastně neplatí. Odstíny šedi skončily ve chvíli, kdy Anastasia přestala hrát podle Greyových pravidel a bez okolků ho opustila. Dosavadní lovec a dravec se ocitá v pro něj neznámé životní situaci a navíc si uvědomuje, že se do Anastasie zamiloval. Té se sice nechce vrátit do světa, ve kterém naplňovala roli poddajné studentky, ale Christianovu kouzlu odolat stejně nedokáže. Nevědomky se tak vystavuje velikému nebezpečí. Z Greyovy minulosti se náhle začnou vynořovat temné stíny, které pomáhaly vytvořit jeho komplikovanou osobnost. A těm rozhodně není po chuti, že „jejich“ Christian podlehl tak banálnímu a slabošskému citu, jakým je láska.

Lehký posun žánru od neobvyklé romance k romantickému thrilleru naznačuje nejen přechod od šedi k temnotě v názvu, ale potvrzují ho i sami tvůrci. „Christian a Anastasia se k sobě snaží znovu najít cestu a dost lidí se jim v tom snaží zabránit, takže film bude nejen romantický, ale i dost napínavý,“ říká E. L. James, autorka předlohy, která při natáčení zároveň plnila roli producentky. (CinemArt CZ)




Recenze: Padesát odstínů temnoty

Kinobox.cz
30%

Viděl jsem film na slavnostní premiéře (ne na novinářské projekci), takže v sále bylo spíše neintelektuální publikum, ex-milenky Karla Gotta a podobně. Přesto asi ve dvou třetinách filmu sál jaksi ztratil respekt a různí diváci se smáli a radostně juchali na místech, na kterých to filmaři rozhodně nezamýšleli.


Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
3
Zatímco jsem si u prvního dílu sypal popel na hlavu,protože jsem ho zavrhl ještě dříve než jsem ho shlédl,tak ten to díl si zaslouží tu nejpřísnější kritiku. Vše co bych mohl na prvním filmu pochválit zde vůbec nefunguje. Kdybych nevěděl,že je 50 odstínu erotická kniha,tak z filmu bych to vůbec nepoznal. Po jakékoliv péprné scéně zde nemůže být ani řeč. To samé platí o romantickém prvku filmu. V tomto díle byl pro jistotu zcela vynechán. Na své si tak maximálně přijdou milovníci knižní předlohy,protože všichni ostatní budou jen nevěřícně kroutit hlavou.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
2.5
Ještě horší zpracování, než první díl. Nevím co je na filmu zvláštního, obyčejná lovestory s béčkovým dějem. Nic extra se za celý film nestalo. Jediné vzrušení byl pád vrtulníku. Nevím, jak se přesně chovají sadisti při sexu, ale svázat nohy, pak provést normální akt mi také nepřišlo nic tak extra. No celé je to prostě jen slátanina na entou.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
2
Víc zábavná než celý film je následná nevyhnutelná debata, nakolik to tvůrci mysleli vážně a nakolik dělají sebeparodii typu Rychle a zběsile. Každopádně se té demenci smála v kině i cílovka, která dorazila z opravdového zájmu, takže nevím. První polovina kouzelně dementní ve své vyprázdněnosti a zoufale nudná, druhá najednou začne nabývat neustále větších obrátek až k mírně surreálnému závěru, ke čas a prostor splynou v jedno. Už kvůli těm několika upřímným záchvatům smíchu a spontánním potleskům té marnosti tomu nejde dát odpad.


Dodatečné informace

Původní název:
Fifty Shades Darker (více)
  • USA Padesát odstínů temnoty
  • USA Fifty Shades Darker
Premiéra v ČR:
9. 2. 2017
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
55 mil. USD
Tržby:
378,83 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Padesát odstínů temnoty je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Padesát odstínů temnoty


Podobné


Powered byJustWatch