Stále spolu

60%

Komentáře a recenze 10

Dle počtu bodů
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
6
Život rodiny Mlčochových - návrat do středověku, "nezávislost" na konzumní společnosti a patriarchát v praxi - budí trochu děs a trochu obdiv. Velice by mě zajímalo pokračování tohoto dokumentu po dvaceti letech a co z hodnot tohoto konzistentního, ale značně svérázného pedagoga a rodinného terapeuta v jedné osobě přetrvá v jeho potomcích a co jejich uplatňování udělá s ním samým.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Není to ani nestranný sběr dat ani konfrontace - a to je chyba jinak tohohle velmi atraktivního materiálu. Mohlo by to být oboje, aby to bylo maximálně výpovědní, jenže protože si autorka nevyjasnila metodiku, na některých místech vyloženě tápu. 3 a 1/2
PeterFRiusJilek
PeterFRiusJilek
2 462 bodů
6
Jeden psychopatický patriarcha, manželka, ktorá ho bezvýhradne počúva, a deväť detí pripravených o budúcnosť. Takto vyzerá česká alternatívna rodinka à la devätnáste storočie, kde nejestvuje kritické myslenie, len ošuchané frázy o konzume. Veď deti tých dvoch bláznov sa nevedia ani poriadne vyjadrovať!
Lucyen
Lucyen
919 bodů
6.5
Film byl dozajista zajímavý, ale chlapci působili hodně plaše. Určitě by mě zajímalo, jak to bude do budoucna dál, jak si děti poradí sami, jak rodiče na stará kolena.
Lemmy01
337 bodů
5.5
od dokumentu jsem očekával víc, ale i tak bych se klidně podíval na pokračování