Inferno

61%

Komentáře a recenze 41

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
S Šifrování Mistra Leonarda nesrovnatelné a o ještě o chloupek horší, než Andělé a démoni. Zde je málo akce, hrozba vyhlazení poloviny populace je sice silné téma, ale nepodařilo se ho pořádně uchopit, šifry a hádanky už také nejsou tak propracované. Závěť slušný, film je to celkově koukatelný a v pohodě.. více než za 60% to u mě není.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
7
Třetí dobrodružství známého symbologa Roberta Langdona, který opět pokročilo v tempu a dějové zkratkovitosti. a použil se starý známý námět od dob fenoménu ´XIII´. Langdon se probudí v nemocnici a trpí ztrátou paměti. Samozřejmě netrvá dlouho a jdou po něm zabijáci. Prchá po boku dr. Sienny Brooks, se kterou spojí síly a započne staré známé pátrání a odhalování, které mu postupně dají si vzpomenout, co se to vlastně děje a proč. A tak se v ději opět vyskytují různé záhady, výklady umění a historie, ale už toho není tolik co dříve. Vlastně je téměř zázrak, že tu nějaké vůbec jsou. Tempo vyprávění je skutečně zase o něco rychlejší a tak o nějaké plynulosti a patřičného vysvětlování co, kde, jak a proč, je zkrátka a dobře prostě pryč. Jen jedno se musí nechat. To, jak se vlastně Langdon zapletl do další záchrany světa, je to nejhlavnější tajemství, které se právě postupně v rámci děje odkrývá. Každopádně se opět jedná o dobrodružství plného vzrušení, nejistých nesnází a hlavně napětí. Další spojení historie, vědy a nepředvídatelnosti budoucnosti ve filmové zábavné formě, které je skutečně zbytečně až moc rychlé a většinou konzistentní. Brownovy příběhy jsou v rámci zábavy stavěné dobře. Míchání mýtů, historických faktů a vědy, k vytvoření fascinující skládačky, dokáže okouzlit, ale přeci jen tvůrci měli zůstat u formy, jak byla pojata u prvního snímku ´Šifra mistra Leonarda´. Takto snímek překonávají i ´Lovci pokladů´ z roku 2004 a spousta špionážních snímků.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
2
Vyplavený uhynulý vorvaň se probudí uprostřed videoklipu Tonyho Scotta a jde po něm elitní zabijácký tým Světové zdravotnické organizace. Z nějakého důvodu to obnáší pobíhání po památkách a je to ještě hloupější, než to zní. Jak jde vůbec z tohohle udělat nuda k nesnesení? No jde to. Nejzbytečnější filmová série se vrací v plné síle.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Jeden twist v polovině mě docela probral a chvíli jsem si naivně myslel, že teď se to konečně rozjede..Ale boužel. V Infernu prostě nefunguje vůbec nic. Říkám si už, jestli to natáčení Landenovek nedostal Howard za trest. Protože to vypadá, jakoby se snažil každým filmem ze série přiblížit filmovému dnu.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
8
Třetí díl Brownovské trilogie se nese ve stejném dílu jako předchozí dva díly. Zase to režíruje Ron Howard, zase je tam Tom Hanks a zase je to podle předlohy Dana Browna. A je to fajn. V Inferno moc akce není (ale to nebylo ani v předchozích dvou dílech) ale i tak to nezačíná nudit ani po dvou hodinách. Opět se cestuje po různých nádherných oblastech, opět do toho hraje krásná hudba Hanse Zimmera a opět nic není tak jak se zdá. Jistý problém je jenom v pasážích které nejsou řádné vysvětleny nebo jsou vysvětleny zmateně a vždycky se ukáže, že vše bylo jinak. To by za normálních okolností bylo fajn, ale když se to děje pořád a pořád začíná to unavovat . Přesto je Inferno fajn odpočinkový film. Jenom u něj radši vypněte mozek.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Pěkně děj odsýpal. Zajímavý film co mě docela zaujal.
p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
8
Nemám rád Browna a proto jsem k tomuto filmu přistupoval s despektem. Šel jsem na něj jen proto, že manželka koupila lístky a očekával jsem dvouhodinovou otravu. Opak byl pravdou. Hanks podává dobrý výkon, Howard je zkušený režisér a film celkově pěkně uběhne. Takže velmi milé překvapení.
  • Hanks, Howard
  • předvídatelnost
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Dvojku si moc nepamatuju, takže jsem se moc nechytal dějové linie, až postupem času jakžtakž. Nějaké ty tajemné hádanky tu jsou, ale čekal, jsem že budou více promyšlené a rafinované. Prostě průměr, na který se už nikdy nepodívám a to mám Šifru M. L. hodně rád. Ještě že tam je ta Felicity:-) 58%
avenis
avenis
8 137 bodů
8
Dnes jsem viděla poprve. A budu muset vidět ještě aspoň 2x až 3x, abych pochopila všechny souvislosti a indície... Bráním se srovnánání se Šifrou nebo s Anděly, jistěže to už není TAK dobré. Ale jako samostatné "mystery" docela fajn. Zpočátku trochu komické Langdonovo "Chci konzulát, nechci konzulát, chci konzulát... " Pak solidní honička a nakonec napětí jak sviňa. :) A sovy nebyly, co se zdály být. (16.8.2020)
Pas
Pas
6 225 bodů
2
Milovník Italské historie, památek a nejrůznějších záhad či kryptogramů Dan Brown nám zde prostřednictvím Rona Howarda a jeho ekipy vypráví další příběh z volné trilogie s profesorem Langdonem. Tentokrát příběh jednoznačně nejslabší.Jako bedkr po Itálii a kousku Turecka to není špatné ale jinak celý snímek jako mystery/thriller velmi skřípe .Nesourodost a překotnost děje je zde podstatně větší než u snímku Andělé a démoni nebo Šifra mistra Leonarda.Konzistentní je pouze herecké obsazení titulní role Tomem Hanksem.Snímek je patrně určen jen pro jednodušší americké publikum , kdy v nemocnici bývají naprosto běžně jen tři lidé, hovor na ambasádu v životně důležité věci svěří někomu koho hrdina ani nezná a nepohovoří s úředníkem velvylanectví osobně ale šaty jak na míru jsou mu poskytnuty rovnou ze skříně. Mátožné vnímaní reality se však geniálně mění po nálezu jakési kapsle která se v USA běžně nosí na ÁRU...Okamžitě nastupuje snímek do roviny záhadologie a pak se posouvá už více-méně samospádem.O akčnost a zároveň dějové zvraty se mají starat příslušníci Světová zdravotnická organizace (WHO) soupeřící spolu i proti jakési spiklenecké(TAJNÉ!!) organizaci v honbě za pekelným vynálezem šíleného miliardáře.Neamerického diváky jistě záhy napadne jak je možné , že se profesor dostane kamkoliv jen díky tomu, že vezme za kliku a otevře dveře,my kteří jsme alespoň občas v Evropě pobyli na nějakém zámku nebo v galerii víme, že to tak není, ale neberme Amíkům iluze.Vyustění příběhu je tradičně fraškovité a odfláknuté. Poselství pokud ho tedy máme vnímat aspoň trochu racionálně zní: Pozor na diletanty nejen ve filmové branži a ne každý kdo je bohatý je i normální. Howgh.