Můj kamarád drak

68%

Komentáře a recenze 20

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
6
Můj kamarád drak je velmi odvážným snímkem této doby. Není to totiž typický film,který by táhl masy lidí do kina. Je to totiž příjemná pohádka s velmi sympatickým obsazením,která si na nic nehraje. Všemu vévodí vynikající a nestárnoucí Robert Redford.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
5.5
Dobrodružné fantasy určené hlavně pro děti a ženskou část populace. Je to velmi citlivě natočené, řekl bych, že to vysloveně hraje na citlivou stránku diváka. Film se mi celkem líbil, ale za mě je to klasický hollywoodský škvár a to přesně cílený. Efekty na dnešní dobu žádná sláva.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Karl Urban je frajer, ten se draka nebojí. Jinak fakt nuda, v tomhle žánru (fantasy dobrodružná pohádka) jsem se asi tak moc ještě nespálil.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
6
Obsazení je výborné.Kromě Redforda či Bryce Dallas Howard je tam i Wes Bentley a Karl Urban. Dobří jsou ale především mládí dětští herci Oona Laurence a a Ooakes Flegley. Zápletka není moc nabitá a ani tam není moc odkazů na 80. léta (což je škoda protože retro odkazy já miluju). Ale jinak je to dobrý film. Už jenom když máme ze začátku pozorovat symbiózu mezi Petem a Elliotem nám film dává najevo, že se jedna o jiný film než na který jsme zvyklý. A je to od Disneyho takže se mi to muselo líbít. Můj kamarád Drak není nějak speciální film. Ale má srdce. A to se cení.
Jamie76
Jamie76
4 257 bodů
8
Hezký film o sirotkovy Petrovi, který vyrostl sám v lese s velkým zeleným drakem. Film je natočen podle knížky kterou Walt Disney vydal již v 70. Letech. Film má hezkou myšlenku, je to pěkný dramatický, dobrodružný film pro celou rodinu a velký bonus je obsazení Roberta Redforda
Azrael93
Azrael93
1 476 bodů
8
Krásné scenerie amerických lesů, moc pěkný drak, sympatické herecké obsazení a vcelku spádový děj dělá z tohoto filmu fajn odlehčenou zábavu pro celou rodinu, nebo alespoň já osobně se bavil určitě :)
brcolka
brcolka
1 045 bodů
8
Hezká a milá pohádka o Tarzanovi kterého ale nevychovájí opice ale zelený a někdy neviditelný drak. Docela pěkná oddychovka na zimní večer. Je to asi hlavně film pro děti ale dospělák se taky pobaví. A třeba se naučí, že když něco funguje a dítě je šťastné tak ho nemusí polepšovat k obrazu svému
perfekta
546 bodů
8
Příběh malého osamělého chlapce Peta, který si dokáže vážit dlouholetého přátelství s pohádkovou bytostí - drakem Elliotem. Děti ani dospělí se nudit nebudou. Výborní jsou představitelé hlavních rolí mladí dětští herci Oona Laurence a Ooakes Flegley a samozřejmě i Robert Redford.
Stanulda007
Stanulda007
244 bodů
6.5
Neotřelé, srdečné, upřímné. O dracích se natočilo už bezpočet filmů, ale tenhle je něčím jiný. Je o přátelství dvou osamělých duší, které se potkaly v hlubokých lesích. Co na tom, že jeden z nich má dvě nohy a dvě ruce a ten druhý čtyři tlapy, ocas a křídla? Tahle dvojka si mě získala od samého začátku. A i herecké obsazení dalších rolí bylo velice příjemné. Nutno přiznat, že jsem na konci i slzela, což se mi u dětského filmu snad ještě nestalo. Drak Elliot je precizně naanimovaný. Je to dráček sympaťák, takové dobračisko, které si chce hrát, ale umí se i postavit na zadní a vychrlit trochu toho ohně. Myslím, že tenhle film by si zasloužil fanoušky ve všech věkových kategoriích.
jimmy-zambo
17 bodů
8
mne sa to velmi pacilo pretoze milujem draky.. bolo to mile