Jan Hus

56%
Jan Hus

Dokážeme pochopit, co zavedlo výjimečnou osobnost, filosofa, teologa a člověka, mistra Jana Husa až k ukrutné smrti upálením? Dvoudílný televizní film o jednom z nejvýznamnějších Čechů naší historie. (Česká televize)





xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
4
(Zhlédnuto komplet.) Dneska prostě nemůžeme natočit vávrovský opus, tak by se měl logicky pilovat scénář. Čtyři půl hodiny jsou rozhodně dostatečná stopáž na něco víc než obyčejnou žánrovku o hrdinech a padouších, ale bohužel. Jo a když po těch čtyřech a půl hodinách kráčí mistr Jan Hus k hranici za doprovodu elektrických kytar, říkáte si, že svět už se úplně vypotřeboval.
kubas369
4 086 bodů
4
Co to je. Já myslel, že to má být pocta jednomu z nedůležitějších postav naší historie. Ne trapné pachtění z jednoho záběru ke druhému bez nějaké hloubky, naprosto vkusně potrhnuté zcela vypičenou hudbou od Kocába. To snad i jako politik byl lepší. Krásné lokace a kostými a docela slušné obsazení nezakryje fakt že tohle je nehorázný paskvil ve kterém se o Husovi nedozvíme skoro vůbec nic nového.
leafroller
leafroller
3 023 bodů
8
Paradoxně to není film o Janu Husovi. Je o prastaré zrůdné a perverzní organizaci, které budeme my, naše děti a děti našich dětí mnoho let platit odškodné za majetek, který získala vydíráním, mučením, vražděním a válčením. Organizaci, která má dodnes miliony dobrovolných stoupenců. Je to film o hlouposti, slepotě a taky strachu. Kde mohla naše civilizace být, kdyby této organizace nebylo! Je potřeba si to stále připomínat.

Dodatečné informace

Původní název:
Jan Hus (více)
  • Česká republika Jan Hus
Premiéra v ČR:
5. 7. 2016
Země původu:
Česká republika
Čeština:
Jan Hus je dostupný s českým dabingem

Podobné


Půjčení nebo nákup