Jako ty

55%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
hanys_
hanys_
18 771 bodů
0
Neoriginální dystopický teen biják. A hlavně strašlivě špatný. Společně s Dárcem asi to nejslabší co se dá v tomhle žánru sehnat. Ty dialogy mezi Houltem a Stewartkou mě budou strašit ještě hodně dlouho.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
5.5
Trochu ve stylu filmů typu Equilibrium. Opět společnost kdesi v postapokalyptické budoucnosti, která se rozhodla, že city a vztahy bude nejlepší propříště potlačit a lidí fungují jako takové samostatné chladné jednotky. Občas ale u někoho propukne cit, deprese, zkrátka vše, co my normálně zažíváme, zde se tomu říká SOS syndrom, má 4 fáze a nakonec člověk umírá buďto sebevraždou nebo v detenčním středisku. Ilustrátor Silas (Nicolas Hoult) u sebe zjistí první fázi a zamiluje se do kolegyně (Kristen Stewart), která poruchou trpí také, ale ze strachu to tají. A pak se rozhodnou utéct. Bylo to docela pěkně stylizované, ale na jiné filmy s touto tématikou to nemá.
petr-hnyk
1 542 bodů
6
Bohužel stejné jako ostatní podobné distopie - Gattaca, Equilibrium - má stejné kladné i záporné stránky. Skvěle vykreslená atmosféra budoucnosti, všechny sci-fi atributy perfektně zapadají. Bohužel čím dál se film blíží ke konci, tak ztrácí tempo a když už čekáte, že se konečně rozjede, tak najednou skončí. Jinak Nicolas Hoult předvádí další ze svých divných rolích, které umí tak skvěle, ať už je to mladý gay, anti-princ, zamilovaný zombík nebo zdivočelý motorkář.