Odebrat z přátel

57%

Komentáře a recenze 19

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
4.5
Odebrat z přátel je výborně načasovaným hororem. Dnešní doba si vyloženě žádá tyhle filmy,které se zaměří na sílu sociálních sítí a jejich dopadu na člověka. Já bych to raději vydělal v nějaké reálné rovině kde by pracovala psychologie,než další tupou hororovou vyvražďovačku okořeněnou o nadpřirozeno.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Teenagerovský slasher se tímto snímkem dostává do zcela nové roviny. Po různých počinech ve stylu Found footage tu máme kybernetický svět a všechny jeho přednosti i nástrahy. A Found footage je to vlastně velice podobné. Rozdíl je pouze v nepřetržitém sledování displeje notebooku jedné z postav příběhu v reálném čase a tím všechny aktivity a činnosti s tím spojené. Divák se tak vlastně stává takovým voyeurem a nestačí se divit co všechno se může odehrát. Zdvižený prst nad tím vším a jisté moralizování s tím spojené není na škodu. Nebezpečí u všech internetových aktivit prostě je ať si to umíme připustit nebo ne. Neznámé tváře dodávají na větší věrohodnosti a vrcholem všeho jsou naprosto dokonalé herecké výkony. To, že jsou poněkud nesympatičtí je zcela přirozené a z jejich typického mladistvého chování naprosto pochopitelné. Hovory přes Skype a psaní přes Facebook. Nejpopulárnější dvě aktivity na internetu takřka v hlavní roli, které vlivem mladých nerozvážných lidí dokáží udržet napětí a vnitřní strach. Zkrátka alternativní svět ve své plné ryzosti. Je snímek pro každého? Rozhodně ne. Nejsou tu potoky krve, není tu žádné giallo. Celé je to převážně o psychice a zoufalství. V jistém smyslu komické, v jistém smyslu vážné. Záleží tedy na úhlu pohledu, ale na lehkou váhu bych to přesto nebral. Kyberšikana prostě existuje.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Bohužel to od originální myšlenky utíká ke klasickým jump scares. Těžko říct, jestli to samo o sobě vůbec nějaký potenciál má, ale tohle ho určitě neobjevilo.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Zajímavý nápad, který ale zůstal jen na půli cesty, nějakého extranapětí jsem si tady taky zrovna nevšiml, takže výsledek je nakonec takový jaký je. Další tuctový teenege horror.
M3lios
M3lios
9 140 bodů
0
Mohol to byť tak dobrý film a nakoniec vzniklo toto.
Marty McFly
Marty McFly
3 554 bodů
8
HODNOTENIE: 7,5/10
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
6
Jedna z (formálně) nejoriginálnějších hororových vyvražďovaček, jaké kdy vznikly. Skvělý a velmi odvážný nápad, kupodivu i velmi dobře dotažený. Navíc se to dá brát i jako zmodernizovaná, stoprocentně aktuální a značně svérázná variace na Deset malých černoušků.
HappyPiere
HappyPiere
2 773 bodů
7
Jako horror téměř nekoukatelný. Jako zajímavý film (námět, zpracování) už lepší. Bát se u toho člověk nebude, ale nad protože se nejedná o zrovna nejnáročnější film ever, má člověk spoustu času zapřemýšlet co dělá se svým časem. Například si pouští takový blbiny (ale stejnak jsem to s chutí dokoukal).
Duffman97
Duffman97
1 613 bodů
6
Je to zvláštní film.První půlka je spíše taková nudná,ta druhá zase až moc hysterická.Ale ty 3 hvězdy dám za ten nápad.
Nevka
Nevka
1 503 bodů
6
Ano, Dark web je plný logických nesmyslů, ale díky své snaze o důvěryhodnost dokáže být místy docela "zábavný". Scénář obsahuje pár fungujících plot-twistů, které minimálně ve mně dokázaly vzbudit nejeden nepříjemný pocit. V úplném závěru se z toho sice vyklube tradiční klišé, ale zbytek má atmosféru docela slušnou. Takže jo, tohle by šlo...