Příběh o princezně Kaguje

80%
Příběh o princezně Kaguje
Plakát traileru
Svérázně kreslený snímek mistra japonského anime filmu Isao Takahaty vypráví zvláštní příběh. Jeho hrdinkou je nádherná princezna Kaguja, kterou jednoho dne jako maličkou najde muž v zářícím stonku bambusu. Donese ji domů a se svou ženou začne dívku, které rychle roste v neodolatelnou krásku, vychovávat jako vlastní. Tajemná princezna, která je zřejmě nadpozemského původu, uchvacuje každého, s kým se setkává, avšak události se dají do pohybu a ukazuje se, že se dívka musí konfrontovat s trestem za své provinění.(Anifilm)



Matli
Matli
8 300 bodů
8
Na nominaci na oscara bych to asi nedal, ale příběh je hodně dobrej a animace je tak jednoduchá až je výborná. Namalovat dvouhodinovej film vodovkama je asi machrovinka. 73%
kknk2
kknk2
2 949 bodů
7
Tento japonský animák je po výtvarné stránce jednoduše překrásný. Z mé strany to byla jediná motivace k jeho shlédnutí, možná ještě naděje v originalitu. Lyrický příběh je japonsky ujetý, trochu utahaný a předvídatelný, rozdíly od starší tvorby vidím například v buddhistickém pojetí a smutném konci. Povedené zpracování tradiční japonské literatury.

Dodatečné informace

Původní název:
Kaguyahime no monogatari (více)
  • Japonsko Příběh o princezně Kaguje
  • Japonsko Kaguyahime no monogatari
  • Japonsko The Tale of the Princess Kaguya
Země původu:
Japonsko
Čeština:
Příběh o princezně Kaguje je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch