Neutečeš

63%
Neutečeš
Devatenáctiletá Jay se po příjemné chvilce na zadní sedačce auta se sympatickým mladíkem ocitne svázaná v opuštěné továrně. A mladík ji zpovzdálí opatrně pozoruje. Čeká na okamžik, kdy se objeví démoni. Na okamžik, kdy to pro něj celé skončí a pro ni naopak začne. Nekonečná noční můra. Tyto až příliš reálné přízraky jsou součástí prokletí, které si jeho oběti předávají sexem jako štafetový kolík. A pro Jay původně slibný večer nakonec skončí tím nejhorším možným způsobem. Její milenec ji uprostřed ulice vyhodí svázanou a polonahou z auta a navíc od něj převzala kletbu spojenou s pronásledováním a útoky přízraků, které s ní od této chvíle budou na každém kroku. Její život se smrskne na nekonečný a všudypřítomný strach, před kterým nemá kam uniknout. Jay se svých zjevení může zbavit jedině tak, že je předá někomu dalšímu. Podaří se jí uniknout? (CinemArt)



Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7.5
Za poslední léta jsem doslova přesycen všech těch hloupých duchařin a vyvražďovaček,proto jsem rád za každý nový originální horor,který se pokouší vydat jinou cestou. To je právě případ filmu Neutečeš,který si zakládá na dobrém scénáři s neotřelou hlavní myšlenkou snímku. Ocenil bych také atmosféru,která je velmi napínavá a hutná.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
6
Je to taková jiná noční můra alá ´Freddy´ či ´Ring´. Teenagerovský hororový thriller, kde mladé děvče vidí něco, co jiní ne a smrtelně se toho děsí. Příběh není zase až tak extra originální, avšak je vidět snaha vybudovat temnější atmosféru. Jenomže je děj značně natahován a tak po nějaké době to neustálé utíkání před něčím a děsivé křivení obličeje přijde až otravné. To něco, co děsí samozřejmě uvidíme, ale divácky to nic nedá. Vývoj děje je tedy dosti utahaný a bez nápadu. Novou diváckou generaci neznající starší podobné snímky by to však oslovit mohlo a na onu klasiku odlehčeně připravit. David Robert Mitchell nenapsal a nenatočil nic světoborného, ale snad se v tom jen rozkoukává a v budoucnu skutečně přinese nějakou pecku.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Ten film mi není sympatický. Jak to jen říct. "Až moc si o sobě myslí." Jenže zároveň se záměr nepochybně podařilo naplnit a kdyby se jen trochu propracoval horor (strach jsem rozhodně nepocítil), bylo by to nejspíš perfektní.

Dodatečné informace

Původní název:
It Follows (více)
  • USA Neutečeš
  • USA It Follows
Premiéra v ČR:
16. 4. 2015
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Čeština:
Neutečeš je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Neutečeš


Podobné


Powered byJustWatch