Bestie bez vlasti

75%
Bestie bez vlasti

V nejmenované západoafrické zemi zuří válka. Stejně rychle jako zprávy o pádu vlády se rozvrácenou zemí šíří skupiny rebelů, kteří s vystrašenými, avšak nebojácnými obyvateli nemají slitovaní. Právě do spárů jedné z guerillových jednotek se dostává osmiletý Agu, jenž je pod vedením autoritativního velitele podroben sérii iniciačních rituálů, aby se stal neohroženým dětským vojákem. Může mít však vyčerpávající putování a krvelačné běsnění nějaký konec? Existuje vůbec nějaká šance, že se Agu opět vrátí k životu normálního chlapce? Film natočený na motivy stejnojmenné knihy nigerijského doktora a sociologa Uzodinmy Iwealy přináší nesmlouvavý příběh o ztrátě lidskosti, jejíž znovunalézání je v extrémních podmínkách téměř nemožné. Sílu dramatu přitom umocňuje jak sebevědomý čistý styl, tak dynamické vyprávění, jež přesvědčivě zprostředkovává dětský prožitek. Bestie bez vlasti jsou tak dalším stvrzením Fukunagovy precizní režisérské koncepce. (MFF Karlovy Vary)




Matli
Matli
8 300 bodů
8
Je vidět, že Netflix umí nejen seriály. A Idris Elba tomu dodává šmrnc. Na to ale z jakého to je prostředí jsem čekal větší fyzický i psychický jatka a možná kratší stopáž. Ale jinak hodně šlušné dílo. 73%
sixmonsters
sixmonsters
2 756 bodů
8
Uhlazenější varianta lepšího filmu Johnny Mad Dog.
odla
214 bodů
8
Tento snímek jsem zhlédl v rámci filmového festivalu v Karlových Varech. Šel jsem na něj především kvůli Idrisu Elbovi a film ani herecké výkony mě opravdu nezklamaly. Už téma filmu je samo o sobě dosti drsné a při některých scénách člověka až zamrazí.

Dodatečné informace

Původní název:
Beasts of No Nation (více)
  • USA Bestie bez vlasti
  • USA Beasts of No Nation
  • USA Безрiднi звiрi
  • USA Безродные звери
Premiéra v ČR:
16. 10. 2015
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA
Rozpočet:
6 mil. USD
Tržby:
9,08 mil. USD (celosvětově)

Podobné


Powered byJustWatch