Ghoul

59%
Ghoul
Trojice filmařů se vydává na Ukrajinu s cílem natočit unikátní dokument o kanibalismu. Strašlivý hladomor v letech 1932–1933 tu dohnal spoustu lidí k děsivým činům. Jejich pátrání se nečekaně začíná propojovat s příběhem jednoho z nejzvrácenějších zločinců novodobé historie, kanibala Andreje Čikatila. Během 12 let spáchal přes padesát brutálních vražd, při nichž své oběti částečně snědl. Společně s místní tlumočnicí, průvodcem a senzibilkou se filmaři snaží odhalit tajemství domu, kde se vše odehrávalo. V opuštěném stavení uprostřed ukrajinských lesů se však z nich i jejich doprovodu brzy stávají nedobrovolní vězni. Stísněný pocit ve zdech domu se mění v děsivá setkání s jiným světem. Ze záměru natočit dokument se stává hrůzyplný boj o holý život…(TV Prima)



Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
4.5
Na české poměry rozhodně zajímavý počin,který se svým pojetím a způsobem vyprávění naprosto vymyká všemu na co jsme zvyklí. Jákl je rozhodně neotřelý režisér,který hýří zajímavými nápady,ale zde to chtělo trošku více zatlačit na pilu a zahnat snímek do extrému. Takhle to na mne působilo trošku tuctově.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
6.5
Pokud bych neviděl záhadu Blair Witch, tak bych určitě hodnotil více než 65ti procenty, ale kdo Balir Witch neviděl.. a hlavně, kdo si nevšiml jasného kopírování. Sice trošku jiný příběh, ale Blair Witch jako noha. Jak píší i jiní recenzenti, na české poměry netradiční a to je pro mě + Atmosféra dobrá, splňuje to prvky hororu. ok.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
Syrově a realisticky laděný temný thriller s nádechem hororu nám představuje jednu nechvalně známou krvavou legendu Sovětského svazu. Velmi ambiciózní projekt Petra Jákla na poli velmi známého postupu nepředstavuje sice nic nového, ale přeci jen má v sobě určitou jedinečnost. Spousta věcí je zde záměrně nevysvětlena pro zachování tajemnosti a podivnosti celého případu. A to se povedlo. Strach je kumulován v takové míře, že ani divák neví na čem je. Nezdržuje se tu s pomalým rozjezdem a hned po pár minutách se vše roztáčí na plné obrátky. Zajímavá je práce s lekačkami. Svým způsobem se dějství stává docela složitým pro pochopení. Vtom je ale ono kouzlo absurdnosti, pro mnohé bohužel k nepochopení. Snímek je na hranici mezi found footage a dokumentem točené z něčího pohledu. Na český film, byť koprodukčním, nezvyklý počin, ale rozhodně konečně někdo rozboural typický český žánrový stereotyp. Asi měl tento film vzniknout daleko dříve. Neznamená to, že by byl nějak špatný. Podobně zaměřeným snímkům může bez problémů směle konkurovat.


Dodatečné informace

Původní název:
Ghoul (více)
  • Česká republika Ghoul
Premiéra v ČR:
26. 2. 2015
Distributor:
Bioscop
Země původu:
Česká republika
Přístupnost:
15+
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch