Největší showman

81%

Komentáře a recenze 40

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8.5
Životopisné filmy mám všeobecně velmi rád, obzvlášť když vypráví příběh nějaké silné osobnosti jakou Phineas Taylor Barnum bezpochyby byl. Jeho životní příběh bych si dokázal představit i jako obyčejné drama, ale právě ten muzikálový háv dodal celému filmu ještě více na atraktivitě. Pro Jackmana byl tento film splněným snem a ja myslím, že na výsledek musí být náležitě pyšný. O svých pěveckých kvalitách mne Hugh přesvědčil již v Bídnících a i tentokrat nezklamal. Efron je v muzikálovém žánru zkušeným harcovníkem a na jeho výkonu to šlo znát. Celkově se mi casting dost líbil. Je škoda, že zde nebyl více rozvinut Barnumův život (chybí spousta zásadních události), ale to by snímek musel mít podstatně více minut, aby se mu to aspoň z části povedlo. Jednu věc bych však vypíchl a to muzikálová čísla, která jsou naprosto dokonalá a hravá. Písně jsou úžasné a rád si je v budoucnu poslechnu znovu. Nechybí ani spousta emocí, které dokáží lehce dojmout. Pobavil jsem se do sytosti. Muzikál jal má být.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
6.5
Film by nebyl vůbec špatný. Filmy natočené na základě skutečných příběhů lidí, mě baví, to by z toho ale nesměl být poloviční muzikál... Právě to mi prostě vadí a nedokážu se do filmu vžít. Za mě osobně je to nevyužitý potenciál dobrého příběhu. 65%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Jedu teď filmy s pověstí bizarně špatných unikátů, takže sice dávám jedno nízké hodnocení za druhým, ale rozhodně se nenudím. Největší šoumen je ošampónovaná verze Freaks, kde se neskutečně traumatické věci podávají jako projížďka zábavním parkem a zpívající Hugh Jackman prodává se zářivým úsměvem člověka, který byl podle všech měřítek lidská hyena. Vzrušující disonance filmu, který volí jazyk nudné mainstreamové limonády v těch nejnevhodnějších chvílích.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Tak hlavně Barnum rozhodně nebyl takový dobrák, jako v podání Jackmana. Ty pop songy a synchronizované taneční kreace mi do první poloviny 19. století taky moc nesedly... V drsnějším balení by ten příběh člověka, který byl schopný vydělat na čemkoliv, mohl být fakt dobrý.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
10
Když se řekne jméno Hugh Jackman, většina lidí si představí toho herce který hraje Wolverina v sérii X-Men. Jsou ale tací kteří si vybaví talentovaného herce s hudebním talentem. Jackman své hlasivky vyřádil už v Happy Feetovi nebo Bídnících. A především osm let točil natočit film o P.T. Barnumovi , zakladatelovi kontroverzního cirkusu kuriozit. A poté co 17 let otročil Foxům jako Wolverine se mu konečně povedlo tento film natočit. Jackman neriskoval. Ano dosadil za kameru debutanta Michaela Gaceyho ale za písněmi stojí Benj Pasek a Justin Paul kteří stojí za songy z La La Landu. A kdo viděl La La Land ví, že tahle dvojce má songy nádherné. A tady vedle nešlápli. Nádherné písně spojené s krásným vizuálem a choreografií jsou jádrem filmu. Už první píseň The Greatest Show diváka vsune do děje a jen tak oči neodvrátí. Hugh Jackman si roli užívá a je vidět, že ho baví být součástí filmu, fajn je i sekundující Zac Efron kterému Jackmanův Barnum a jeho cirkus vloží novou radost do života, Rebecca Ferguson v roli talentované zpěvačky vypadá přirozeně, Zendaya jako afroamerická umělkyně je roztomilá a především v tom filmu funguje i Barnumova žena v podání Michelle Williams. Uvažuju nad tím a asi jsem jí křivdil. Ten film má ale i myšlenky- Myšlenka rasové nevraživosti a smíšeného páru nebo začlenění zrůd do společnosti. všechno to jsou věci k zamyšlení a je fajn, že se ten film snaží i zvýranit něco takového. Byl jsem vlastně spokojen. Pak jsem se zamyslel a došlo mi, že to asi možná přece jenom sází na jistotu a, že to ta přelomová bomba zas tak není. Pořád však příjemný muzikál kterých nikdy není dost. Otázkou je jestli se to dalšími shlédnutími udrží. UPDATE: VYDRŽELO A DOKONCE ZLEPŠILO!
hrumsrt
hrumsrt
9 284 bodů
9
Jestli na něco tolik nekoukám, jsou to muzikály, ale někdy máte období a chuť na to zkusit něco jiného a já tak pár kousků okusil, no a po čem jsem sáhl, to jsem si užil a rezonuje to ve mně ještě týdny poté.. Největší showman je svěží podívaná, která mi připomíná Anglii za první poloviny devatenáctého století a takovým "olivertwistovským" dojmem představuje příběh cirkusáka Barnuma.. Začal jako chudák, který se strachoval, aby jeho děti měly co jíst, aby všechno vsadil na jednu jedinou kartu, celou rodinu zadlužil, aby si on mohl splnit sen a celému světu dokázat, jak výjimečný je.. Díky osobitému zápalu a nadšení pro věc a publikum dokáže spojit kdejaké společensky odvrhnuté jedince a představit je jako svoji vlastní "freak show". Jenže i když si to možná ani on nemyslel, tak v každém z nich je víc a liliput či žena s vousy mají sami na to, aby vyprodávali ty největší divadelní sály.. Ano, je to sice muzikál, ale nejsilnější je až ve svých skutečně hudebních kouscích, kde mě zpěv Rebeccy Ferguson dohnával k slzám.. Asi prvních pět minut jsem byl skeptický a věřil, že alespoň v rodinném poli ústředního hrdiny mě to něco přinese, ale když se pak poprvé rozezní "The Greatest Show Ever", jakoby každý zúčastněný dostal dávku adrenalinu.. A když pak ještě některé postavy dostávají více prostoru a začnou ústřednímu Jackmanovi více sekundovat, viz. Zac Efron nebo Zendaya, už není pochyb a i když mi to příběhově nemá, co dát, tak ta energie jakou diváka film nasaje je neuvěřitelná.. Že jsem ochotný přehlédnout i výjimečně sterilní příběhovou strukturu, navíc zaobalená tématy rovnosti a svobody, či ohýbání společenských konvencí.. Krásný pohádkový příběh, které není nějak přelomový a v podstatě jen kopíruje nějaké šablony, ale svojí energií jde o jeden z nejlepších filmů vůbec! Skutečně duševně nabíjející podívaná.. 90%
Milandob
Milandob
8 900 bodů
8
Cely film tiahne hugh jackman, ked vsak zmizne z platna tak najvacsi showman nie je naj, ale iba ok. extra bod za chytlave pesnicky....
Matli
Matli
8 300 bodů
10
Masterpiece prostě! Pokud člověk dokáže ocenit um, tak to musí být prostě TOP a to pro mě je. (ve své rovině, samozřejmě to nemůžu srovnávat s Predátorem nebo Avengers:-D ). 98%
Toren
Toren
5 155 bodů
8
Je to kýč, je to pohádka, je to neoriginální, ale v momentě, kdy se u sledování usmíváte jak měsíček nad hnojem a cloumají ve vás emoce... tak na ničem z toho nezáleží. Je v tom srdce a to někdy stačí. Muzikálová čísla (úvod, bar, operní vystoupení či ústřední píseň) jsou topovka!
blazma
blazma
4 928 bodů
6
This is the greatest show.. Písnička je nejvíc... asi týden jsem jí nemohl dostat z hlavy. Bohužel pro mě, je to to jediné co jsem nemohl dostat z hlavy. Celkově byl film přijemný na koukání, ale nebyl to pro mě film který by jsem s klidem kouknul znova. Spíše naopak, zapnout to znova asi by jsem se unudil k smrti. Takže kouknout jednou? ANO! kouknout na to znova? Radši NE!