Případ pro exorcistu

56%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
První hřebejkovské guilty pleasure. Seriál, který se pod tíhou ambicí naprosto rozpadl v něco nechtěně vtipného a bizarního. V podstatě si to jde užít, i když jenom z pozice mírně povýšeného posměchu. (Zhlédnuto komplet.)
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Ne, vymítat se boužel nebude. Průměrná detektivka, celkem nelogicky narvaná do 3 dílů, přitom ta spousta vaty ji dost škodí. Naštěstí humorná složka funguje (jakýkoliv dialog Velíškové a Krobota). Boužel jako celek prostě zklamání.
Riverdon
Riverdon
7 386 bodů
2.5
Tak tenhle žánr Hřebejk fakt nezvládl! První díl je úplně zcestný,o ničem a byl natočen zbytečně asi jako rozcvička.
Pas
Pas
6 225 bodů
1
Naprosto nepovedená mysteriozní kriminálka.Česká televize jako hlavní producent celé této minisérie evidentně vsadila po solidní sledovanosti snímku Ďáblova lest na typově stejný produkt. Náboženské motivy a symbolika mají být nosným tématem i Případem pro exorcistu , provedení ovšem výrazně zaostává za očekaváním ,aneb přání je otcem myšlenky.Střet "dobra " se "zlem" je zde podán amatérským zpracováním především po scénaristické stránce ,Hřebejk jako režisér tomu dal navíc punc zvrácenosti . Pokud by natočil něco jako autobiografii svých milenek a morálně-duševních schizmat, mohl vzniknout třeba zajímavý film o pádu do temnot ....Osazenstvo (postavy příběhu) zde evidentně vypadají jako karikatůry sebe sama , kdy vrcholem této demence je šéf vyšetřovaího týmu ztvárněný Krobotem.Dějová linie ja tak rozplizlá, že je divák nucen sledovat psychozy a neumětelství policajtů než věcné šetření zločinu vraždy.V celém kontextu se to jeví jako notně překombinovaná hra s divákem , který je patrně rovněž pokládán za naprostého idiota kdy vrahem je zahradník.Neustálá snaha zapojit do vyšetřování vcelku jednoznačného zločinu daší motivy pak vyznívá jako parodie které však chybí nadsázka .Logické "boty" zde raději nezmiňuji i když vsuvka s nedoktorem ,pseudoexpertem, na různé sekty působí ve svém důsledku jako srandokaps který cíleně zmátl všechny, především tvůrce.Ošuntělá jedna hvězda za Majera a Melíškovou i když její postava je pro změnu zase z neplánovaného žánru sci-fi .
lukas
lukas
1 523 bodů
5
Občas se většina složek sejde a je z toho parádní několikaminutovka solidní thrillerové nálady. Ale pak zazní ta lehce komická kolovrátková hudba, přidá se "zabedněnej" vyšetřovatel Krobot, jeho žigulík a vše to srazí dolu. Mini-série neví, čím chce být. Škoda. Mohlo z toho bejt nadprůměrný televizní dílko.
barborasalome
barborasalome
522 bodů
2
Dlouho jsem se nepobavila u kriminálky.Žigulík v akci, natáčení výslechu na pásek a v akci i nákupní košík...A zápletka dost přitažená za vlasy.
dancemusic2012
466 bodů
8
Skvele natoceny serial, vyborni herci, hlavne vtipna Klara Meliskova, ta je paradni a samozrejme i pan Krobot je skvely.Skoda, ze takovych serialu neni vic.
burgermiky
burgermiky
28 bodů
4
Marně se snažím přijít na to, co média vidí na unylém Majerovi. Seriál není špatný, ale přišel mi nedotažený, hudba absolutně nezapadala do děje. Procenta patří příjemným hereckým zjevením: Katka Winterová, Jan Budař, Tomáš Měcháček a především Klára Melíšková.