Boj o Hedvábnou stezku

58%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Razantní odpověď na otázku, jestli by se Čína do pár let mohla stát velkým hráčem na filmovém poli. To, že tam kina rostou jako houby po dešti, je sice fain, ale pokud budou točit takové rádoby historické eposy, budou akorát tak k smíchu. Hvězda za choreografii, která je jako vždy výborná.
Matli
Matli
8 300 bodů
10
Konečně film, který má srdce, alespoň na mě tak působil. Nechápu co proti tomu kdo má. Není to žádná čínská nebo Hollywoodská přiblblost, ale hodně kvalitně natočený film. Scénář, hudba, choreografie bojových i válečných scén, herecké výkony, vše na jedničku. Jackie byl neuvěřitelně vážný (kromě začátku) a že mu to sedlo, Cusack na jedničku a Brody jako záporák byl luxusní. Po ukápnuté druhé slze bylo rozhodnuto o páté hvězdičce :-) 90%
Pas
Pas
6 225 bodů
0.5
Peacemaker Jacki Chan s tlupou svých kumpánů pobíhá kolem Hedvábné stezky a dělá možné i nemožné. Chvíli staví velkou čínskou zed´, jindy zase řeší kmenové sváry. No prostě takový Ferda mravenec : práce všeho druhu.Pak mu osud či spíš fimoví tvůrci přihrajou do cesty generála římské legie Johna Cusaka. K historickým faktům se raději nebudu vyjadřovat poněvadž bych byl velmi ale opravdu velmi sprostý.Po troše jakéhosi šermování si dva naši dříve jmenovaní padnou do náruče nejen u stavby zdi ale i při latinském sborovém chorálu, který asi patří k tomu málu lepšího co je filmu k vidění a slyšení, když pominu fakt , že tak třetina dailagů je v čínštině či ještě jiné hotentotštině bez dabingů a titulků tak už i tak pochybný děj dostává další ránu do vazu. Na scénu však kráčí další římský generál,zlý charakter, Adrien Brody který se svým obrovským nosem a v paruce vypadá jako laciná atrapa sebe sama. Ten táhne s obrovskou armádou zničit vše co naší hrdinové zatím dosáhli.Všude poušt, prach a špína ale zbroj našich legionářů je jak z reklamy na Perwoll. Trocha naivních dialogů , pár lukostřeleckých přestřelek a pobíhání vojsk sem a tam. Finále nudné a bez náznaku něčeho netradičního. Film jsem s obrovským sebezapřením dokoukal. Doporučit lze jen příznivcům čínského poskakování jako rádoby bojového umění.O ději raději nepřemýšlet.
Ombak_Penari
2 764 bodů
6
Lidi zlatí, to byl příšerný kýč. U spousty scén jsem měl chuť se nepatřičně smát, ale jako celek to kupodivu nakonec fungovalo docela dobře. Nicméně člověk prostě musí přistoupit hned ze začátku na fakt, že tohle je prostě asijský historický popcorn, možná by se dalo říct i válečná pohádka. A pak to relativně jde - římští vojáci s budovatelskou písní na rtech a bratrským citem v srdci pomáhají budovat čínské město a stihnou se při tom náramně bavit a užít si spoustu legrace s jejich novými asijskými kamarády, protože kluci prostě drží pohromadě. Bojové a částečně i bitevní scény jsou vedené spíš po asijsku, což při pohledu na římské zbroje vypadá jako náramná taškařice. Vývoz snímku na západ zajišťují nejen římské reálie, ale také John Cusack a Adrien Brody, sekundující Jackie Chanovi. Prvně jmenovaný mě už poněkolikáté přesvědčil o tom, že je to dřevo s telecím výrazem a charismatem reklamy na bublaninu. Sorry, ale ať prostě do podobných hrdinských rolí neleze a budeme kamarádi. Naproti tomu Adrien Brody svého záporáka dokonale prodal a démoničnost jeho postavy je snad tím nejlepším, co snímek může nabídnout. Tenhle chlap prostě umí hrát. Není divu, že jsem tomu parchantovi fandil nejvíc. Koukám, nakonec jsem ten snímek vlastně celý sepsul. Ale ono to není špatné a pořád se tam něco děje a někdo s někým bojuje a blyští se zbroje až oči přecházejí. Jen je to prostě takové strašně pitomoučké...
Jarusu
Jarusu
1 437 bodů
6
Tento film mě nechával prvních pár minut v rozpacích. Z počátku se tvářil jako historické drama, později inklinoval k typické „jackiechanovce“ a poté, co se objevil na scéně John Cusack společně s Adrienem Brodym jsem už raději nic neřešil a nechal se volně unášet směsicí všemožných žánrů v jednom. Děj filmu je dobře vystavěný, i když tu a tam ztrácí na tempu a spíše se zaměřuje na známé klišé v podobě prohlubování přátelství mezi jednotlivými národy kolem Hedvábné stezky. Druhá polovina filmu ale vše dohání a rychlým tempem vede diváka k závěrečné velké bitvě, kterou si užije opravdu každý.