Pořád jsem to já

77%

Komentáře a recenze 34

Dle počtu bodů
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
9
Až děsivě dokonalý výkon Julianne Moore v hlavní roli - její Alice je sice zděšená ze své budoucnosti(tím víc, čím víc se dovídá o nemoci a o tom, co čeká ji a její blízké), ale stále dokáže být sebekritická a věcná. Cenné kromě autentického ztvárnění vývoje osobnosti nemocného Alzheimerem (což může řadě lidí pomoci) nepřikrášleně zaznamenává vývoj vztahů uprostřed původně dokonale fungující rodiny i úpadek kognitivních dovedností hlavní hrdinky. Několik drsně otevřených scén vyvažuje celková kultivovanost popisu jednoho hroutícího se života, aniž by film upadl do totální beznaděje.
Pete69
Pete69
29 372 bodů
9.5
Tento film mě opravdu dostal. Tak jak ztvárnila Julianne Moore matku postiženou Alzheimerem se jen tak nevidí. Mrazivý příběh, ledový výkon, děsivý srdceryvný konec.. K filmu se nic dodat. Vše se točilo kolem hlavní představitelky a já to s ní opravdu prožíval.. děsivé, ale perfektní. 95%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
V žádném případě to není jakkoliv špatné, spíš nedotažené. Bylo by skvělé, kdyby byl tenhle film mnohem nepříjemnější na sledování a neuhýbal tolik k nostalgii. Taky by bylo skvělé, kdyby někdo konečně izoloval Kristen Stewart od představy, že může být herečkou.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Oskarový doják s neuvěřitelnou Julianne Moore, která zde podává jeden z nejlepších výkonů své kariéry a potvrzuje, že je skutečně těžká váha. Velmi smutný, dojemný a přitom lidský film vycházející z traumatické zkušenosti je především určen těm, kteří se s Alzheimerem potkali.
lamps
lamps
15 150 bodů
6.5
Hezké a přirozeně lidské, bez sentimentálních srdceryvných výlevů a extrémně vykalkulovaných zvratů. Julianne Moore hraje skvěle a táhne celý příběh výhradně na svých bedrech tak suverénně, že si skoro ani neuvědomujeme, jak všední a neoriginální filmařinu vlastně sledujeme. Aneb další z oscarové líhně projektů fungujících na bázi "Máš-li srdce, sleduj, inspiruj se a miluj mě" :)
Matli
Matli
8 300 bodů
6
Od Julianne jsem čekal více na to že si za to odnesla Oscara. Ale jinak hezky natočené, hezký příběh o nemoci, ale to je asi vše. A vůbec mi tam nepasovala Kristen Stewart, furt jsem čekal odkud tam vyskočí upír nebo vlkodlak. 63%
marie-kolarova
marie-kolarova
2 823 bodů
8.5
Velmi kultivovaně zobrazuje Alicino důstojné opouštění všeho, co vytvořila a postupnou akceptaci dalšího rozvoje nemoci. Její vzpoury proti osudu jsou zachyceny jen v letmých okamžicích. Richard Glatzer a Wash Westmoreland využívají civilních prostředků bez zbytečného patosu. Soustředí na vztahy v rodině a nemoc zachycují šetrným způsobem, kdy se světlé chvíle prolínají s těmi zahalenými v mlze. Bídu toho co Alici čeká, vidíme při návštěvě sanatoria, kdy se ošetřovatelka zeptá na stav rodičů Alice. Ne, Alice neshání místo pro ně, přišla sem kvůli sobě. Hluboký kontrast mezi vetchými seniory a stále ještě půvabnou a aktivně vystupující Alicí je daleko působivější než vodopád slov.
stantheman
stantheman
2 399 bodů
8.5
Zasloužený Oscar pro Julianne Moore. Zákeřná nemoc , která nejenže maže paměť , ale stejně tak staví blízké před otázkou - jak se sami s tím vyrovnat . Julianne se poprala skvěle s hlavní rolí , s nejednoduchou rolí ženy , která ještě na vrcholu sil najednou ztrácí vše ze své hlavy , ztrácí minulost i přítomnost. Potlesk ve stoje.
brcolka
brcolka
1 045 bodů
8.5
Už druhý film o člověku kterého mění zákeřná nemoc. Po teorii všeho přišel další super film s pohledem do života člověka který ztrácí vše čím býval. Oba filmy mají velké herecké výkony hlavních rolí. Klobouk dolů
Senn
Senn
803 bodů
10
Film, který ve mě nechal neskutečně silný zážitek. Nejspíš to nejsmutnější, co jsem kdy viděl. A Julianne Moore předvedla opravdu neskutečně famózní výkon. Opravdu doporučuji.