Pořád jsem to já

77%
Pořád jsem to já

Alice Howlandová, šťastně vdaná matka tří dospělých dětí, je uznávanou profesorkou lingvistiky, která začíná zapomínat slova. Když je jí diagnostikována raná forma Alzheimerovy choroby, zjišťuje Alice společně se svou rodinou, že jejich vzájemné vztahy projdou tou nejnáročnější myslitelnou zkouškou. Její úsilí zůstat stále tím, kým kdysi byla, je děsivé, dojemné i inspirující. (Falcon)




Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
9
Až děsivě dokonalý výkon Julianne Moore v hlavní roli - její Alice je sice zděšená ze své budoucnosti(tím víc, čím víc se dovídá o nemoci a o tom, co čeká ji a její blízké), ale stále dokáže být sebekritická a věcná. Cenné kromě autentického ztvárnění vývoje osobnosti nemocného Alzheimerem (což může řadě lidí pomoci) nepřikrášleně zaznamenává vývoj vztahů uprostřed původně dokonale fungující rodiny i úpadek kognitivních dovedností hlavní hrdinky. Několik drsně otevřených scén vyvažuje celková kultivovanost popisu jednoho hroutícího se života, aniž by film upadl do totální beznaděje.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
9.5
Tento film mě opravdu dostal. Tak jak ztvárnila Julianne Moore matku postiženou Alzheimerem se jen tak nevidí. Mrazivý příběh, ledový výkon, děsivý srdceryvný konec.. K filmu se nic dodat. Vše se točilo kolem hlavní představitelky a já to s ní opravdu prožíval.. děsivé, ale perfektní. 95%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
V žádném případě to není jakkoliv špatné, spíš nedotažené. Bylo by skvělé, kdyby byl tenhle film mnohem nepříjemnější na sledování a neuhýbal tolik k nostalgii. Taky by bylo skvělé, kdyby někdo konečně izoloval Kristen Stewart od představy, že může být herečkou.

Dodatečné informace

Původní název:
Still Alice (více)
  • Francie Pořád jsem to já
  • Francie Still Alice
Premiéra v ČR:
16. 4. 2015
Distributor:
Falcon
Země původu:
Francie, USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
5 mil. USD
Tržby:
43,88 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Pořád jsem to já je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch