Kancl

57%
Kancl
Plakát traileru

Brněnská pobočka velkoobchodu s papírem, kde se děj českého seriálu odehrává, řídí vedoucí Marek Chvála, neškodně sebestředný a k jakýmkoliv citům ignorantský šéf. Pod rouškou péče o své podřízené se snaží ve firemní struktuře přežít co nejdéle, a proto neustále vymýšlí nové kličky ve vztahu k vedení společnosti. Dokumentární kamera fiktivního štábu se zaměřuje i na osudy jeho kolegů, kteří si dlouhé chvíle v nudné práci snaží krátit každý svým originálním způsobem.

Seriál se představí následujícími šesti díly: Redukce, Připouštění, Vědomosti světu vládnou, Lišky a slepice, Baltik, Vysoký tlak. (Česká televize)





Recenze: Kancl

Kinobox.cz
70%

Očekávání jsou u českých seriálů tradičně nízká a internet potvrdil, že tomu tak bylo i u českého Kanclu. Na kolik kopíruje originál posoudit nemůžu, ale sám o sobě je Kancl solidní seriál, u kterého jsem se párkrát opravdu nahlas zasmál. Jako dobré večerní odreagování mohu jedině doporučit.


xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
(Po čtyřech epizodách.) Prvoplánově ty překlopené gagy relativně fungují, což je asi nejlepší, v co jsme mohli doufat. Že chybí hloubka a přesah originálu, je věc další, už nepřekvapivá. Václav Kopta je každopádně špatná volba, protože přináší pouze karikaturu typického šéfa, chybí mu lidskost Gervaise, která dělala sledování Kanclu mnohem nepříjemnějším a ostřejším zážitkem,
bidlobox
3 802 bodů
7
Tak na tenhle projektil jsem by docela zvědavý, protože znám jeho skvělý britský předobraz od tvůrčího tandemu Gervais - Merchant i veleúspěšný a mnohadílný americký remake se Stevem Carellem v hlavní roli. Když jsem se dozvěděl, že českou verzi potočí Milan Šteindler, nechtěl jsem tomu zprvu věřit, přišlo mi to dost šílený na to aby to byla pravda, ale protože nebyl apríl a zpráva se zdála být seriózní, probudilo ve mně zvědavost. Natěšený jsem pak za pár měsíců usedl k televizi, abych zkoukl jednu epizodu. Potěšila mě na první pohled a poslech řada podobností s původním seriálem. Jako znělka, která zněla sice trochu jak od Tří sester z ofisu, ale původní melodie tam byla lehce rozpoznatelná. Pak stěžejní představitelé, kteří (někteří) jako by z oka vypadli těm britským (potažmo americkým) postavám. A konečně ten suchý, ironický humor, pro britský dokusitkom typický. Pociťoval jsem takové guity pleasure z toho, že tenhle seriál představí mého favorita v plné parádě českým divákům, těm co nesnášejí titulky a dabing, ale nevadí jim remaky. Radost z toho, že tady v Čechách máme svoji verzi. Ale zároveň mi došlo, že těch podobností s britskou verzí je přeci jen trochu moc a od Milana Štaidlera jsem nečekal pouhé otrocké opičení se, ale vlastní face s přehlšlí nápadů a českých vtípků. Vlastní scénáře psané přímo na české prostředí a do hlavní role představitele, který nebude jen přejímat grimasy anglického kolegy, ale bude mít své vlastní charisma - samozřejmě při zachování povahy, na jakou jsme zvyklí. Takže tuhle českou verzi beru jen jako zajímavý a jakštakš povedený hokus pokus, nic víc.
Linhi
Linhi
1 324 bodů
4
Mohlo to bejt trošičku originální.... tohleto bezhlavý kopírování Britský a US verze je zbytečný, většina to už stejně viděla a ted to vidí znova jen s jinejma ("domácíma") hercema


Dodatečné informace

Původní název:
Kancl (více)
  • Česká republika Kancl
Distributor:
Česká televize
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění