The Visit

69%

Komentáře a recenze 10

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
The Visit je pro mne návrat krále "mrazivé atmosféry" zpět na vrchol. Film se ze začátku tváří nevinně a vlastně vůbec netušíme co od něj očekávat. Prarodiče jsou správně pošahaní a nikdy přesně nevíte co vyvedou. Shyamalan opět perfektně buduje atmosféru,která je místy opravdu mrazivá. Místy nechybí i opravdu černý humor,který dokáže dobře odlehčit napjatou situaci. Nebyl by to Shyamalan kdyby si opět nepřichystal nějaký zvrat ve filmu. Za mne velká spokojenost.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Průhledný jako transparentní brejle, rozhodně zdlouhavý a postrádající napětí. Konec nucený a nechápal jsem, proč nedaj ty debilní kamery z ruky, hraničilo to se sebeparodií. Přesto nejlepší Shyamalan za roky, tak nějak průměr. 2 a 1/2
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Návrat pana Shye v plné zbroji. Po luxusní Vesnici, kdy točil průměrné až podprůměrné fláky, sledujeme fakt regulérní návrat nejhorrorovějšího Inda. Tahle Návštěva stojí, tak jako jeho nejznámnější filmy na silné pointě, ale i bez ní nabízí dost zimomriavkovou podívanou. Takhle maj vypadat footage filmy za pár set tisíc dolarů (zdravím remake Blair Witch).
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Shyamalan natočil geniální Šestý smysl, naprosto nedoceněný majstrštyk Vyvolený a pak už končíme přátelé. Vesnice, Znamení nebo The Happening to jsou filmy s výborným soundtrackem, ale naprosto ničemný a nekoukatelný. Film The Visit je laciný filmík, který mě neskutečně bavil. Je v něm spousta humoru a takového rodinného horroru a je vlastně úplně jedno, že pointu člověk prokoukne po pár minutách, tenhle film mě z nějakého důvodu hodně bavil. Proč? Toť otázka, skvělý casting, dobře stupňované napětí a střízlivá stopáž. Žánrová jednohubka.-)
lamps
lamps
15 156 bodů
4.5
Shyamalane, běž se už zahrabat. Slavný režisér má renomé, kvalitní casting, lepší zdroje i technické možnosti, ale točí svůj found footage nudněji než Petr Jákl. Abych jen nekřivdil, některé nenápadně hrůzné a tísnivé scény, například noční záběry běsnící babičky nebo úvodní hra na schovávanou, fungují znamenitě a filmu lze přičíst k dobru i sympatické dětské protagonisty a zdařile vyvedenou formu vyprávění, avšak napětí se trvale nestupňuje, skutečně děsivých chvil je něco kolem nuly a v závěrečných minutách mě scénář nezklamal, nýbrž vyloženě znechutil.... Zoufalý pokus o kvalitativní znovuzakotvení dřívějšímu stroji na hutnou atmosféru opět nevyšel, snad příště...
Pas
Pas
6 225 bodů
1.5
Jednoduchý scénář spíchnutý večer u piva partou rádoby lekačů. Dětičky se baví po svém a dospělí rovněž, zřejmě nejen v tomto filmu. Laciné interiéry , amaterská kamera a celá komorní atmosféra se dá shrnout : Bude dusno ! Kdo má rád divadelni kulisy tak možná zaplesá ale jiak je tohle dílko laciné, průhledné a únavné.
VasaFlasa
VasaFlasa
2 827 bodů
5
První polovinu filmu jsem přemýšlel, že to vypnu, ale přemohl jsem se a těch 90 minut jsem dal. Nakonec z toho byl celkem průměrnej horor. Shyamalana jsem po filmech Poslední vládce větru a Po zániku Země odepsal a po pár pozitivních kritikách jsem tohle zkusil. Tak snad se Shyamalan tímto snímkem vrátí ke kořenům a zase začne točit pořádný filmy.
Temný Pán ze Sithu
Temný Pán ze Sithu
2 247 bodů
8.5
Naprostá lahůdka.mam rád found footage filmy.i když je dcl dost filmu FF,i hororu,jen opravdu málo stojí za řeč,ale tento kousek je naprosto famózní.budovani atmosféry c tom to filmu je dovedeno l dokonalosti,začátek se tváří nevinně,krásně se to rozjíždí,akdyz pak ve filmu zazní tohle nejsou vaší prarodiče,tak mě tak krásně,správně zarazilo.herecke výkony byly velmi dobré,hlavně výkon staré bláznivé paní.p.s. líbil se mi i asi 2 humorné scény,které byly dobře vymyšlené
Vurhor
Vurhor
2 021 bodů
8
Osobně patřím mezi tu menšinu, která Shyamalana stále považuje z dobrého režiséra. A dokazuje to i zde. Po vší té velkoleposti se vrací do poněkud skromnějšího stylu, respektive si vzal na hák found footage style záhady Blair Witch a Paranormal Activity. Výsledkem je docela creepy film o dětech, které poprvé v životě navštíví své prarodiče na venkově. Brzo si však všimnou velice divného a znepokojujícího chování své babičky i dědečka, přičemž jim dojde, že něco tu není v pořádku... Většinou nemám rád dětské herce, protože dost často stojí za hovno, nicméně tady byli oba parádní, obzvlášť ten klučina. Jestli jste se báli u Šestého smyslu, tohle by pro vás mohlo být krapánek horší. Taky to ve vás může vyvolat menší nejistotu, až zas příště pojedete k prarodičům na návštěvu.