Prázdniny v Provence

29%

Komentáře a recenze 25

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
0.5
Tak už jsem to konečně našel. Tohle je opravdové dno české kinematografie. Kdo tohle vůbec financoval? Vždyť ten film neměl žádný scénář a nejspíš i proto se "herci" rozhodli improvizovat,nebo co to vlastně předváděli. Nemůžu uvěřit,že tenhle brak byl vůbec nasazen do kin a ještě víc nechápu,že na to vůbec někdo šel.Do nebe volající blbost bez děje a kvality. Pro vaše vlastní dobro se filmu vyhněte
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
0
Omluvte mě za to, že jsem tak vulgární, ale myslím si o tomto filmu to samé, co si myslí jeho tvůrci o svých divácích. Slyšel jsem od několika lidí několik protichůdných historek, jak se mohlo stát, že tyhle scény někdo nalepil za sebe a nazval filmem, a ze všech vyplývá, že jde o něco mezi vědomým pokusem okrást lidi o peníze za vstupenky a absolutní rezignací, kdy nikdo ani neměl v plánu odevzdat film, který by měl být "dobrý". Vážně mě uráží, že si tohle někdo troufne dát do kin. Někdy se produkce rozpadne, to se nedá nic dělat, a nevyprodukovat nasmlouvaný film je určitě problém, ale když je výsledek ve stavu, v jakém je tenhle film, nikdo by neměl mít drzost to prodávat za plnou cenu. Všichni lidi, kteří na tom pracovali, postrádají náznaky autorské důstojnosti a lidské slušnosti.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Režie Michálek, kamera Štrba, hudba Holý...před kamerou celkem dost známé xichty (takže takový malý český filmový dream team) a výsledkem je kolosální nuda, ve které se nic ale fakt vůbec nic neděje. Kluci prostě přijedou do Francie a jsou tam. A pak jedou domů. Scénář desetiletí tohle.
Had
Had
12 338 bodů
0
Pane Vladimíre Michálku - i vy??? To jste snad ani nemohl myslet vážně! Jak jste takovou amatérskou kravinu mohl vypustit do kin??? Možná vás to překvapí, ale pro některé diváky je zárukou nepromarněných peněz za film JMÉNO REŽISÉRA! No, minimálně si dám příště pozor, což u vašeho jména prozatím neplatilo. Ostatním doporučuji totéž.
limeta
limeta
5 177 bodů
3.5
Film z kategorie "ztráta času". Nevydržela jsem do úplného konce, ale pochybuji, že nastal nějaký kvalitativní zvrat. Je to nebetyčná blbost a nesmysl a vždycky si říkám, jak je možný, že do tvorby takovýho paskvilu ty lidi šli. Tak tedy ne milá česká kinematografie, určitě NE
Schneefee
Schneefee
4 294 bodů
0.5
Asi nejzbytečnější film české kinematografie a promarněných 95 (nebo kolik) minut života. Přiznám se, že jsem asi čekala něco jiného (pohodovou letní komedii z krásné Provence), než co mi bylo ve finále naservírováno (divný mišmaš bez děje, který je víc zmatený a zhulený než vtipný, ale alespoň že ta Provence se tu sem tam mihne).
LenkaVL
LenkaVL
2 331 bodů
0
Tak tohle tedy byla děsná
  • exteriéry
  • blbost
  • výkon herců
  • příběh
  • dialogy
  • fakt nestojí za to tento film vydět
lukas
lukas
1 523 bodů
5
Film bez scénáře, sled opakujících se situací (kluci se opijí, kamera zabírá krásné přímořské scenérie, kluci se probudí z opice). Když už v druhé "půlce" dojde k nějakým závažnějším záležitostem, buď se po pár chvílích řešení vypaří, nebo otrocky a pateticky odehraje, protože se to tak dělá. Na komedii je v tom málo humoru. Michálek s největší pravděpodobností točil jen ze setrvačnosti. Letní Padesátka z toho není.
fido68
fido68
1 453 bodů
5.5
Lákavý název této komedie měl splnit určité očekávání,že se člověk pobaví a zasměje.Natočeno s celkem dobrým hereckým obsazením,dle kterého jsem nečekal nějakou uplnou stupiditu.Nevím proč to je komedie a pro jakou skupinu diváků je film vlastně určen?
Režisér
Režisér
179 bodů
4
A tak se rozpadají kapely... Trochu jsem se filmu bál, ale nakonec fajn.