Prázdniny v Provence

29%
Prázdniny v Provence
Léto neskončilo, zábava trvá. Vojta Kotek, Jakub Prachař a Kryštof Hádek se po zimní komedii Padesátka vrací na plátna kin s letní atmosférou a s francouzskou vůní v komedii Prázdniny v Provence. Režisér Vladimír Michálek je obsadil do rolí tří kamarádů a členů hudební skupiny, kteří utečou před svojí manažerkou až do slunné Francie k tetě jednoho z nich. Trochu se poflakují, hodně si užívají a taky potkají krásnou a sympatickou dívku, která umí lámat srdce. Každý z velké trojky kámošů je jiný, společně pak vrství více či méně šílené situace. Zavilý hulič marihuany, hláškující filosof a nesmělý basák dělají všechno ve větším, než malém množství. (Bontonfilm)



Recenze: Prázdniny v Provence

Kinobox.cz
50%

Prázdniny v Provence nedrží žánr, negradují tempo, opakují motivy a nudí. Opojně pak zapůsobí vzácné scény, kdy se Michálek odchýlí až k thrillerově-hororovému žánru (teta se sekerou, Hádek bojující s vodním filtrem) nebo situační komice (zkouřená trojice mladíků na návštěvě u Chantal Poullain).


Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
0.5
Tak už jsem to konečně našel. Tohle je opravdové dno české kinematografie. Kdo tohle vůbec financoval? Vždyť ten film neměl žádný scénář a nejspíš i proto se "herci" rozhodli improvizovat,nebo co to vlastně předváděli. Nemůžu uvěřit,že tenhle brak byl vůbec nasazen do kin a ještě víc nechápu,že na to vůbec někdo šel.Do nebe volající blbost bez děje a kvality. Pro vaše vlastní dobro se filmu vyhněte
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
0
Omluvte mě za to, že jsem tak vulgární, ale myslím si o tomto filmu to samé, co si myslí jeho tvůrci o svých divácích. Slyšel jsem od několika lidí několik protichůdných historek, jak se mohlo stát, že tyhle scény někdo nalepil za sebe a nazval filmem, a ze všech vyplývá, že jde o něco mezi vědomým pokusem okrást lidi o peníze za vstupenky a absolutní rezignací, kdy nikdo ani neměl v plánu odevzdat film, který by měl být "dobrý". Vážně mě uráží, že si tohle někdo troufne dát do kin. Někdy se produkce rozpadne, to se nedá nic dělat, a nevyprodukovat nasmlouvaný film je určitě problém, ale když je výsledek ve stavu, v jakém je tenhle film, nikdo by neměl mít drzost to prodávat za plnou cenu. Všichni lidi, kteří na tom pracovali, postrádají náznaky autorské důstojnosti a lidské slušnosti.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Režie Michálek, kamera Štrba, hudba Holý...před kamerou celkem dost známé xichty (takže takový malý český filmový dream team) a výsledkem je kolosální nuda, ve které se nic ale fakt vůbec nic neděje. Kluci prostě přijedou do Francie a jsou tam. A pak jedou domů. Scénář desetiletí tohle.


Dodatečné informace

Původní název:
Prázdniny v Provence (více)
  • Česká republika Prázdniny v Provence
Premiéra v ČR:
15. 9. 2016
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Česká republika, Francie
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch