Burácení

45%
Burácení

Celovečerní hraný film BURÁCENÍ je typické drama založené na pravdivé události, která se stala v roce 2004 a která završila sérii příběhů, jež autor scénáře sledoval v médiích už řadu let. Domácí násilí, sebeobrana před násilníkem, či obrana a pomoc blízkému člověku v nouzi. Tento film je o ohroženém lidském druhu, jehož smysl pro svobodu projevu a spravedlnost je na hranici zákona a společenské normy. Syrovost a pravdivost dodává celému snímku i fakt, že námět byl původně zamýšlen jako dokumentární film o jedné specifické povaze lidí žijících mezi námi, jejichž naturel se zcela vymyká naturelu běžného člověka. Ne náhodou je film zasazen do prostředí motorkářského světa, rockové hudby a sochařské komunity, kde se mísí rovná a čestná povaha s výbušností, burácením v srdci a náklonností k absolutní kráse, a kde člověk přestává být soudný sám k sobě.




Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
2.5
Ten kdo zvučil tento film zaslouží okamžitě padáka. Po celý film nemáte ani možnost slyšet ty debilně napsané dialogy,protože hlasitost všech ostatních zvuků jasně přeřvává hlasy herců. Děj filmu se za celých 90 minut skoro nepohne a proto je to strašná nuda. Občas zazní dobrý hudební doprovod.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
9
Že by šlo o motorkářský film je podle mého trochu silná představa. Především se jedná o ryze psychologický příběh šmrncnutý rodinným a romantickým motivem. Není vynechán ani ždibec artu a v nejedné scéně je to setsakramentsky znát. Civilní herectví zdá se být patřičný a těžko říci, jestli je to ku prospěchu či ke škodě. Určitou jednoznačnost to však přeci jen má. Češství se zde nedá naprosto upřít. Propírání minulosti, vztek spojený s nenávistí a smysl pro spravedlnost. Člověk který ublížil byť v jistém zájmu. Svoboda projevu, spravedlnost na hranici zákona a společenské normy nejsou u nás zrovna populární. Sebezapření a morálnost doby. Problém, na který poukazuje tento snímek a který bohužel musí svým vyzněním nejdříve uzrát.
Cechulda
Cechulda
1 353 bodů
10
Nemůžu říci, že bych se na tento film nějak těšil a šel se na něho hned podívat, jen co přijde do kina. Nějak zvlášť jsem se o téma filmu nezajímal a podíval jsem se na něho jen kvůli Tomáši Hajíčkovi. Byl jsem dost příjemně překvapen, jak byl film postaven, do jaké doby a roviny a upřímně i herecký výkon v hlavní roli byl poměrně dost dobrý na neherce. Každopádně celý příběh a i vyústění filmu je za mě hodně dobré. Určitě se na tento film podívám znovu.
  • Příběh
  • Téma
  • Herecký výkon Tomáše Hajíčka
  • Gradace děje
  • Možná jednoduchost příběhu, ale to je jen jedno malé

Dodatečné informace

Původní název:
Burácení (více)
  • Česká republika Burácení
  • Česká republika Rumbling
Premiéra v ČR:
1. 1. 2015
Distributor:
CinemArt
Země původu:
Česká republika
Přístupnost:
12+
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch