Paddington

75%

Komentáře a recenze 44

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
6
Paddington je film určený čistě pro nejmenší. Tomu odpovídá příběh a humor . Bohužel mi to pro tentokrát vůbec nesedlo. Příběh medvěda,který cestuje do Londýna a hledá novou rodinu byl pro mě prostě až moc velký úlet přes který jsem se nemohl celý film přenést.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
6.5
Malý medvídek mě příliš neuchvátil. Příběh, který už jsme viděli snad stokrát, něco mezi 101 dalmatínů a Ratatouille. Nicole Kidman v roli padoucha mi přišla spíše směšná. Občas Paddington pobavil nějakou tou nehodou, jinak celkem nic moc. Pro děti ale asi dobré, takže dávám 65%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
9
Malý roztomilý méďa, typická britská rodina a Londýn. To je rodinný film plný dobrodružství a zábavy pro malé i velké. Divácky úspěšný ale snad jen pro ty diváky, kteří ještě neviděli tématicky obdobné starší snímky jako např. ´101 dalmatinů´ či ´Myšák Stuart Little´. Dějová linka je totiž velice obdobná. Vlastně je převzato od každého něco. Méďa jde do rodiny jako myšák Stuart a získat se ho snaží Millicent stejně jako dalmatiny Kruela De Vil. Těžko říci co k tomu tvůrce vedlo. Že by nedostatek tvůrčích nápadů? Každopádně je snímek povedený a toho je třeba se držet. O novou postavu malého medvěda se vůbec nejedná. Už byl použit v kresleném seriálu někdy v sedmdesátých letech a tvůrci ho nyní jen oživili.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Moc to žene - čekal jsem, že budu mít problém s přílišným patosem, ale nakonec zjišťuju, že by mi ho tu spíš vyhovovalo víc, že bych se rád ponořil do nějaké melancholie a dobroty, ale ten film mi to neumožňuje. Rozhodně ale zajímavý pokus o film pro děti, který k nim nepřistupuje jako k hlupákům.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Asi něco takového čekali před pár lety rodičové, kteří táhli svá dítka do kin na Teda. Parádní rodinná komedie.
lamps
lamps
15 156 bodů
6.5
Hlavní hrdina je miloučký a scény zachycující jeho zapeklitě složitou adaptaci na interiér jeho nového londýnského domova jsou skutečně perfektní. Humorná složka celkově potěší většinou jak dětské publikum, jež bude skákat nadšením při každém kotrmelci, který zmatený méďa vymete, tak i rodiče, kteří ocení její přístupnost i provařené morální poselství, jimiž Paddington coby klasický rodinný snímek nešetří. Co je ale na filmu vyloženě rušivé, je otravná postava Nicole Kidman a v podstatě celé dějové schéma v druhé polovině, které už zkrátka nemá čím překvapit a také se mu to nedaří.... S menším časovým odstupem musím snížit až na tři hvězdičky, vzpomínka na film totiž vybledla překvapivě rychle...
Matli
Matli
8 300 bodů
4
Nevtipné, rodinné, bez nějakého výrazného nápadu. Už i ten Krteček má víc šťávy. Hvězdička navíc za hodně dobře animovanýho medvěda. 34%
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
8.5
Příjemný film pro celou rodinu, medvídek velice roztomilý, obdoba Medvídka Pú.
Schneefee
Schneefee
4 294 bodů
7.5
Britsky mile, a pri pousteni ditkam se u toho nebudou ani rodice nudit...vizualne krasne, fakt moc hezky se na to kouka, dej takovy standart ale urcite neurazi :)
Petrson
Petrson
4 166 bodů
7
Úžasně a krásně zpracováno, na rok výroby 2014 opravdu nápaditý výtvarný nadstandard. Opět se ale ukazuje, že sebelepší výtvarné zpracování ještě nemusí znamenat úspěch na všech frontách. Scénář je standardní, vycházející z určitých klišé, chybí skutečné napětí a dojetí, které jede po povrchu. Možná, že to udělal onen mix, aby to bylo jak pro malé, tak velké. Možná, že soustředění se na vtípky a scénky neprospělo magickému, nic méně, gagovému celku.
  • animace, výtvarné nápady
  • scénář, drama (byť pro děti), bylo slabonké, aby člověk odešel mile dojat