Teorie všeho

77%

Komentáře a recenze 48

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8
Moc pěkně zpracovaný životní příběh Stephena Hawkinga, co ale film posouvá do nebes je perfektní až dechberoucí herecký výkon Eddieho Redmayna. Popravdě jsem netušil, že za tuto roli získal Oscara, ale celou dobu jsem si říkal, že je to Oscarový výkon. Hudba vhodně zvolená, natočeno je to důstojně a za mě je to jeden z nejlepších biografických snímků.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Natočit něco tak banálního, klišovitého a veskrze průměrného bez jakékoliv snahy o nějaké ozvláštnění je jenom a jenom trapné. Strávit dvě hodiny s postavami bez vykreslených charakterů je zase smutné.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Životopis jednoho z největších žijících géniů je hlavně romantické drama. Boužel i přes ten silný příběh hodně slabé. Ale Redmayne byl na ty dvě hodiny fakt Stephen Hawking. Tady je asi plešoun jistý.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Teorie všeho je film natočený na jistotu. Nejsou v něm žádné viditelné formální exhibice, žádné obrazové kudrlinky ani prvoplánové týrání herců za účelem ždímání emocí, jak je v podobných filmech běžné. Na druhou stranu je snímek řemeslně čistě odvedený snímek podle všeobecně známého příběhu, který minimálně z mého pohledu splnil všechno, co jsem od něj očekával – emotivní příběh s dostatkem faktických dat o zajímavé osobnosti světové vědy, která se může pochlubit výbornými herci.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Brilantní životopisné drama, hezky po britsku decentní ve zveličování ústřední postavy, kterou máme navzdory nepopiratelné genialitě a smutnému fyzickému postižení možnost vnímat coby citlivého, vtipného a láskyplného člověka. A hlavně máme po celé dvě hodiny příležitost naplno pociťovat nesmírnou sílu a upřímnost vztahu, který navzdory menším konfliktům mezi hlavními protagonisty panuje. A Eddie Redmayne si svého Oscara více než zasloužil, neboť podává naprosto úžasný výkon. Podruhé mi sice film, kromě svého formálního mistrovství, asi nic moc nenabídne, ale tohle je zkrátka kvalitní práce, která se musí cenit.
Matli
Matli
8 300 bodů
10
Bezkonkurenční. Slza na krajíčku během celého filmu mluví za vše. Eddie Redmayne je BOREC. To co předvedl v Jupiter Ascending bylo hodně dobrý, ale tady svůj herecký výkon dotáhnul k dokonalosti, oscara si plnohodnotně zaslouží! A Stephen Hawking jako osoba - klobouk dolů, geniální mozek a vůle žít. Co víc dodat. 89%
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
10
Skvělá volba dát roli Stephena Hawkinga Eddiemu Redmaynemu. Jako by mu z oka vypad'! Nemohla jsem uvěřit, že sám tento herec netrpí onou amyotrofickou laterární sklerózou. Já mu pak už téměř vůbec nerozuměla, dokud mu neudělali tu tracheotomyi, při níž přišel zcela o hlas. Neuvěřitelné, kolika let se nakonec dožil a neuvěřitelné, že už během této strašné a neléčitelné nemoci počal tři děti! Sám Hawking, když tento film viděl, napsal režisérovi, že měl místy pocit, že sleduje sám sebe. Není divu, že byl za tuto roli Redmayne oceněn jako nejlepší herec. Navíc ztvárňovat tak těžce nemocného , ale dosud žijícího herce, to je zvláště nesmírně obtížné!
evismaior
evismaior
4 254 bodů
7
Stephen Hawking byl pro mě jednou z nejinspirativnějších osobností současnosti, a tak oceňuji, že se o něm film ještě dokonce za jeho života natočil a že získal náležitou pozornost. A snad nebude jediný. Ale tím asi moje nadšení končí. Hawkingův životní příběh je dobře známý, takže děj filmu nepřekvapí, o to víc se pak divák zaměří na zpracování a to mi bohužel snad až na to pohrávání si s barevnými odstíny nikterak výjimečné nepřipadalo. Felicity Jones obstojná, motivace její postavy dokážu beze zbytku pochopit. Hlavní problém mám s Eddiem Redmaynem, který hraje pořád stejně, pořád prostě nevidím tu hranou postavu, ale ksichtícího se Eddieho Redmayna. I když v některých okamžicích byl od Hawkinga k nerozeznání a zahrát postupné rozvíjení se nemoci musela být pořádná fuška. Jenže to je právě ono - Hawkingova genialita ve spojení s jeho životním příběhem má v sobě takový filmový potenciál, že jsem čekala snímek, který mě hluboce zasáhne, a dostala jsem jen celkem koukatelný film.
bidlobox
3 802 bodů
6.5
Tenhle snímek jsem zkoukl hlavně proto, že letos nemám čas a peníze na to jet do Cambridge osobně, takže jsem využil filmovou jízdu. No, málem jsem jí nepoznal. :-) Film samotný ujde, i když zájem o Hawkingovy teorie ve mně neprobudil, alespoň vím, jak to u těchle podivýnských vědců chodí v osobním životě. Ta nemoc je hodně drsná a pád na hlavu Redmejna musel dost bolet, ale Oscary bych tomu nenaděloval. EProstě je to jen důstojně zahrané, jak hlavní, tak vedlejší role.
kknk2
kknk2
2 949 bodů
7
Dobré rodinné drama, které mohlo být ještě lepší. Ze strany Eddieho Redmayneho jde o excelentní hereckou prácičku, ale vážně moc mi chyběla nějaká ta geniální fyzika. Hlavně když se ve výlohách knihkupectví začaly objevovat Hawkingovy knihy, o jejichž obsah jsou diváci ochuzeni, mi to bylo líto. Překvapivě na city hraje nejvíce hudba, nečekejte nic srdcervoucího.