Česká pivní válka

53%
Česká pivní válka

Svět kolem nás se stále mění. A s ním se mění i naše pivo. Co se skrývá za tradičními pivními značkami v éře globalizace? Co se stane, pokud se tekuté národní dědictví promění v „Eurobier“? Mnozí lidé věří, že pivo a jeho charakter ovlivňuje život národa více, než si myslíme. A stále více jich věří, že český pivní průmysl už není český.

Nejen kvůli tomu, kdo ho z velké části vlastní, ale i kvůli tomu, co vlastně vyrábí.

Je to opravdu tak? A pokud ano, co můžeme dělat?

Bývalý plzeňský sládek JOSEF založil firmu, která šíří tradiční pivovarskou technologii po Čechách i po světě. A nezastaví se ani před ostře střeženou hranicí Běloruska, kde vládne tuhá diktatura.

Ostravský muzikant a světoběžník MARTIN píše podvratné písně a muzikály a nyní se rozhodl sepsat své myšlenky v klíčové knize Hledání ztraceného piva. Kvůli ní neváhá jít do souboje s Plzeňským Prazdrojem a jeho hlavním obchodním sládkem. Ba ani vypravit se do „jámy lvové“ - ke kořenům koncernu SAB Miller a snad i všeho globálního pivního zla v Jihoafrické republice.

Moravský farmář LAĎA bojuje na domácí frontě. Vyzbrojen pouze svým řeznickým kotlem a míchacím pádlem, jde uvařit vlastní, poctivé pivo, takové, které by chutnalo jeho tátovi a dědovi. (A-Company CZ)



Matli
Matli
8 300 bodů
8
Hlavní hrdina mě moc nebavil, ale patří mu uznání za tu chuť cestovat za pívem po celém světě a hlavně jeho názor na plzeňské pivo, což je hvězdička navíc. Plzeň má dobrého tak akorát Mastera a tramvaje. Jinak dokument je to průměrný, spíše lehce podprůměrný. 67%

Dodatečné informace

Původní název:
Česká pivní válka (více)
  • Česká republika Česká pivní válka
Premiéra v ČR:
30. 10. 2014
Distributor:
A-Company
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění