V srdci moře

72%

Komentáře a recenze 33

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
7.5
Ron Howard prostě umí a po Rivalech se opět trefil do černého. Sice to není taková pecka jako jsem čekal,ale furt je to hodně povedený film se skvělými herci,efekty a čert vem,že se to skoro všechno točilo před zeleným pozadím - jak jinak by se ty scény daly také lépe natočit,no ne?
Pete69
Pete69
29 342 bodů
8
Moc pěkný film. Dobrodružné filmy, které mají hlavu a patu prostě můžu. Přehnaná digitalizace trošku kazí dojem. Nejde o digi jako takovu, bez toho by takový film natočit nešlo, ale zde je to až do očí bijící. Jinak ale moc povedený film se skvělou atmosférou.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
9
Herman Melville a jeho román ´Bílá velryba´. Kdo by neznal autorovo nejznámější dílo honosící se několika filmových zpracování, které je eposem námořního života napsané dle vlastních bohatých zkušeností námořníka na velrybářské lodi. Tento snímek pod strohým názvem ´V srdci moře´ je dalším filmovým počinem mající ve svém jádru své kouzlo a vizuální impozantnost. Velký film ve své popkornové přímočarosti s efektním dějovým dojmem a diváckým zážitkem. Celkově vypadá jako živý obraz s nádhernými sceneriemi na moře za pomoci unikátními detailními snímky jakoby poměrně připomínající záběry kamer typu Go-Pro, které byly umístěny na pohybujících se objektech. Ve 3D ohromující divácký dojem. Herecké výkony špičkové, akce podmanivá, velice působivý děj. Snímek, který nelze minout.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Moc mě to nebavilo, a když se konečně mohlo začít něco dít, objevily se digi triky jak z laciného direct to dvd filmu. Howard se po jednom z nej filmů dekády zrovna nevytáhl.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Takové filmy mám rád, výpravné dobrodružné historické drama na moři, které má všechno jak má být, napínavý příběh, sympatické a netuctové hrdiny a řadu zapamatovatelných a naprosto skvělých scén. Nakonec je největší potíží toho filmu ta pitomá digitální velryba, o kterou vlastně vůbec nejde. Chris Hemsworth pro mě stvrdil, že umí hrát.
lamps
lamps
15 150 bodů
6.5
Kouká se na to krásně. Ani přepálená digitalizace, ani neodbytné vědomí, že se jedná o umělohmotný interiérový velkofilm nejčistokrevnějšího rázu, mi nikterak nezabránili nechat se unést dynamickou vizuální výpravou, kterou Howard zkrátka zvládá dlouhodobě na výbornou. Retrospektiva spojená s častými prostřihy na vypravěče mi také nevadila, naopak dodávala vyprávění vítanou dávku lidskosti a uvěřitelnosti. Co mi ale vadilo, byl jednoznačně scénář, respektive jeho většina - místo aby se zaměřil na jedno silné téma, které by následně ověsil okrajovými vedlejšími motivy, zuřivě přeskakuje mezi zcela rozdílnými perspektivami a příběh tím tříští na několik dost necitlivě propojených myšlenkových epizod. Najednou by chtěl být výpovědí o zkorumpovaném velrybářském byznysu 19. století, psychologickým soubojem mezi dvěma dominantními členy posádky, mýtickým dobrodružstvím vstříc hrozivému nepříteli i fyzicky bolestivým survival dramatem, ale ve výsledku si zkratkovitě ukousává odevšud a není ničím víc než rutinní hollywoodskou recitací ambiciózního mnohovrstevného příběhu, která se na velkém plátně krásně vyjímá, ale na festivalech pro byť i jen trošičku náročného diváka by se neuchytila ani náhodou..
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Očekávání se naplnila, Moby Dick jak vyšitej :) Zpracování je v podstatě na jedničku, jen těch záběrů před zeleným pozadím tam bylo zbytečně moc a to nemyslím velrybu. Každopádně stojí to za podívání. Hudba taky stojí za zmínku. 72%
Riverdon
Riverdon
7 385 bodů
7
Ze začátku nedotažené digitální triky (delfíni zrychlení, jak po zásahu elektrickým proudem, dokreslovačky pozadí jak od Zemana,...), ale dále v ději má film spád, uvěřitelnost a dobré triky.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
6
"Bílou velrybu" jsme celá rodina četli, tak jsem si říkala, že vidět tento film je pro mě víceméně povinností. Byla jsem ale překvapena, jak mě (na rozdíl od té Melvillovy knihy) nudil! Scénář špatný, vůbec nebylo patrné, kolik osob se na té lodi nacházelo, kolik jich přežilo ztroskotání, jak se ty postavy jmenovaly, herci hráli, řekla bych, rovněž tak "na půl plynu". Klišé! Do poloviny jsem přemýšlela, že to snad přepnu jinam, nebylo ale kam, pak to bylo trošku vzrušující, ale opravdu jenom trošku! Nic moc!! Ani ta bílá velryba mě nedokázala nějak víc vzrušit. Vždycky se tam objevil jen její ocas, kterej plácl o hladinu, a nic víc! Takže víc jak 60% tomu bohužel nedávám! Od Rona Howarda jsem čekala víc. Nakonec k velrybě jsem žádnou zášť necítila, ale ti umírající námořníci ve mně taktéž nevyvolali žádné větší emoce. A hudba Roque Bañose? Ani jsem nezaznamenala, že tam nějaká byla a to já hudební stránku filmu vždycky vnímám jako důležitý prvek.
blazma
blazma
4 928 bodů
10
Velmi zajímavý příběh a film. Herecké obsazení vzhledem k popularitě herců jasně táhne, Hemsworth, Walker, Murphy a Holland jsou zkrátka jména které přilákají všechny věkové kategorie. V určité chvíli může film část obecenstva nudit. Nic méně pro mě to byl velmi napínavý a zajímavý snímek.