Příběh dětí a filmu

71%
Příběh dětí a filmu

První celosvětový film o dětech z pohledu globální kinematografie. Velký nadšenec a neuvěřitelný znalec filmu, Mark Cousins, přináší divákům vášnivý a poetický portrét dětského světa – jeho surrealismus, osamělost, humor, destruktivnost i vznětlivost – sestavený z 53 filmů z 25 zemí světa. Cousins zahrnul do svého výběru jak filmové klasiky jako E.T. – Mimozemšťan či Červený balónek, tak i desítky téměř neznámých mistrovských kousků (většinu z nich režírovaly ženy). Stejně jako ve svém monumentálním dokumentu Příběh filmu: Odysea, Cousins přináší různé myšlenky, se kterými si s lehkou elegancí pohrává, přechází z jednoho filmu do druhého a zkoumá tak různé cesty a podoby dětství tak, jak je různí režiséři vnímali a ve své tvorbě zobrazovali. )

Rok po 15hodinovém filmovém „maratonu“ Příběh filmu: Odysea, mapujícího vývoj filmu od samého začátku až po současnost, si Cousins opět získal uznání kritiků i diváků. Ihned po premiéře filmu v soutěžní sekci Mezinárodního filmového festivalu v Cannes 2013 ho filmoví kritici vysoko ohodnotili a v médiích se objevili velmi pozitivní recenze. Peter Bradshaw (The Guardian) napsal, že se jedná o „bystrou a pohotovou filmovou esej představující mozaiku klipů, obrazů a okamžiků dětí ve filmech.“ A Todd McCarthy z Hollywood Reporter zase ocenil Cousinsův „erudovaný a osobitý“ průzkum světa dětí v oblasti filmu.

Dokumentární snímek Příběh dětí a filmu Vám otevře oči. Představuje mezník ve filmové historii, který je oslavou dětství i filmů.

 

 


Scénář:

Dodatečné informace

Původní název:
A Story of Children and Film (více)
  • Velká Británie Příběh dětí a filmu
  • Velká Británie A Story of Children and Film
Premiéra v ČR:
7. 10. 2014
Distributor:
Film Europe
Země původu:
Velká Británie
Ocenění:
Žádná ocenění