Blade Runner 2049

82%
Blade Runner 2049

Třicet let po událostech prvního filmu odhaluje nový Blade Runner a důstojník losangeleské policie K (Ryan Gosling) dlouho ukryté tajemství, které je natolik zásadní, že by mohlo zcela rozvrátit poslední zbytky lidské společnosti. Toto odhalení ho nutí zahájit pátrání po Rickovi Deckardovi (Harrison Ford), bývalém Blade Runnerovi losangeleské policie, který je už 30 let nezvěstný. (Falcon)




Recenze: Blade Runner 2049

Kinobox.cz
90%

Blade Runner 2049 není dokonalý film. Ale, i když se to může zdát neuvěřitelné, je to dokonalé pokračování původního Blade Runnera (který taky nebyl dokonalý film)....Takže bych to uzavřel tím, že vzniklo obdivuhodné dílo, jaké tady dlouho nebylo, a obávám se, že dlouho zase nebude. Jako jediný srovnatelný film z posledních let mě napadají Villeneuveovi Příchozí, ale BR2049 má ještě o něco větší rozsah a ambice.


Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
8.5
Audiovizuální sci-fi porno,které ocení především fanoušci původního Blade Runner. Já nepatřím ke skalním fanouškům Ridleyho verze a i přesto jsem si tohle pokračování náležitě užil. Tak jako tak považuji Blade Runner 2049 za velmi kvalitní pokračování,které v mnoha ohledech předčilo svého staršího sourozence. Dějově strhující,vizuálně okouzlující a herecky dokonalé. Villeneuve to opět dokázal a natočil něco víc než jen obyčejné sci-fi. Přestože má snímek přes dvě a půl hodiny,tak to nepovažuji za zápor,ale spíše za klad. Každé slovo a gesto zde má své místo,prostě DOKONALOST. Kamera je geniální a hudba uhrančivá. Všechny ty sci-fi snímky jako Valerian,nebo Ghost in the Shell to je základní škola v žánru sci-fi. Blade Runner 2049 to je vysoká škola ke které se musí člověk časem dopracovat
Pete69
Pete69
29 102 bodů
8.5
Původního Blade Runnera nemám rád a měl jsem problém ho dokoukat, atmosféra byla ponurá a šedá a vše bylo tak nějak špatně. Toto je jiná písnička. Atmosféra je ponurá, temná, děsivá, mrazivá.. jenž to prostě funguje. Atmosféru podtrhuje perfektní hudba a zvuky. Doporučuji kino, nebo dobré ozvučení doma. Etalon SCI-FI.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
6
Zádumčivě to duní a hezky se na to kouká (však aby ne, když je zpět Deakins), ale je to až legračně prázdné, kdy ty dlouhé scény a záběry zalité světlem neslouží vůbec ničemu, dokonce asi sobě samým, na to zas nejsou spektakulární dost. Taky už si připusťme, že je ve jménu blaha lidstva nutné přestat užívat Ryana Goslinga jako statický objekt zabraňující kameře ve výhledu - fungovalo to jednou u Refna, možná dvakrát, ale už to začíná být poměrně sebeparodické z principu. Pozlátko jménem Villeneuve se olupuje hodně rychle a jestli to nebylo jasné u Arrivalu, teď už moc není, o čem pochybovat. Zajímalo mě to trochu víc než Příchozí, dokonce jsem chvíli uvažoval o čtyřech hvězdách, ale to spíš ukazuje mojí rezignaci nad tímhle dokonalým a bezobsažným produktem než cokoliv jiného. 70 uzívaných procent. PS: Řekněte někdo Letovi, že už stačilo. Dík.


Dodatečné informace

Původní název:
Blade Runner 2049 (více)
  • Velká Británie Blade Runner 2049
  • Velká Británie Blade Runner 2
Premiéra v ČR:
5. 10. 2017
Distributor:
Falcon
Země původu:
Velká Británie, Kanada, USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
150 mil. USD
Tržby:
259,24 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Blade Runner 2049 je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Další z kolekce Blade Runner 2049


Podobné


Powered byJustWatch