Nick Cave: 20 000 dní na Zemi

74%
Nick Cave: 20 000 dní na Zemi

Dvacetitisící den v životě Nicka Cavea začíná zvoněním budíku a končí procházkou po mořské pláži. Nitro umělecky nesmírně tvůrčí a multifunkční osobnosti - hudebníka, skladatele, scenáristy a romanopisce - se před divákem odkrývá v osobité, poetické a svébytné mozaice. Hrané scény se střídají s reálnými v přesně propracované filmové struktuře, kdy záleží pouze na divákovi, kolika vrstvami se nechá unést a kolik jich ve filmu odhalí. V terapeutovi, kterého Cave navštíví, je možné rozpoznat uznávaného moderního filozofa Alaina de Bottona, v prostředí identifikujeme Brighton a nechybí ani vtipné momentky rozhovorů Cavea se spolupracovníky. Nick Cave se obrací přímo k divákovi a sdílí s ním názory na život, na svět, ale především na skládání písní a uměleckou kreativitu. Na devadesát pět minut se divák ocitá v exkluzivní společnosti talentované a charismatické osobnosti.

 



xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
8
Nick Cave pro mě po jeho scenáristických pokusech rozhodně není zrovna génius, ale tenhle film má charisma a já uznávám podobné kvalitní manipulování s oblíbenými figurami. Informačně je to možná poněkud nijaké, ale jak říkám, vetřít se tenhle film umí. A to chce taky talent.
stantheman
stantheman
2 399 bodů
8.5
Nejednoznačně krásný , mnohé naznačující a hledající ...film o verších , tvorbě a myšlenkách Nicka Cavea. Působivý dokument , nebo paradokument o umělci , film o nás a o zemi na které žijeme. Film , který nechává divákový hodnšě prostoru k zamyšlení . Velmi působivý snímek.
lukas
lukas
1 523 bodů
7.5
Umělecké dílo na pomezí dokumentu a hraného filmu. Mystifikace, póza, óda na budování mediálního obrazu a kultu. Velmi zdařilé.

Dodatečné informace

Původní název:
20,000 Days on Earth (více)
  • Velká Británie Nick Cave: 20 000 dní na Zemi
  • Velká Británie 20,000 Days on Earth
Premiéra v ČR:
9. 10. 2014
Distributor:
AČFK
Země původu:
Velká Británie
Přístupnost:
12+
Čeština:
Nick Cave: 20 000 dní na Zemi je dostupný s českými titulky

Podobné