Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý

69%
Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý
V roce 2009 přinesl Wirkola na stříbrná plátna kin hororovou komedii Mrtvý sníh, ve které nechal ožít nacistické zombie na zamrzlých pláních severního Norska. Jejich mise však neskončila a ve snímku Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý se chystají na totální genocidu, aby tak dostáli svému poslání – nastolit vládu jednoho vůdce. Pokud si myslíte si, že váš nejhorší den je ten, kdy zabijí vaši přítelkyni sekyrou, vám uříznou motorovou pilou ruku a s hrůzou v očích sledujete, jak armáda nacistických zombie požírá vaše kamarády, tak to se šeredně mýlíte. To je teprve začátek. (Film Europe)



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Tommy se z prvního dílu poučil a dvojku natočil ještě o několik stupňů lépe. Vsadil více na komediální strunu což se náramně vyplatilo.Film takřka po celou dobu nenudí a 100 minut uteče jako mrknutí oka. Závěrečná bitva na trávníku za barákem,nebo probrání v nemocnici a následné oživování chlapce patří mezi vůbec to nejlepší v celém filmu. PS: závěrečná scéna podložená písní total eclipse of the heart musí rozehřát i to nejzamrzlejší srdce.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
8
Zombie v uniformách německých nacistických vojáků jsou zpět a v plné síle. A jak prozrazuje název, nezůstane jen u nich. Snímek navazuje na předchozí dějství a pokračuje v legráckách za pomoci nejrůznějších motivů ze starších hororů. A tentokrát došlo i na jiné žánry. Horor však pochopitelně plně zůstal. Stejně jako minule, ani zde to nejde bez filmové znalosti ke správnému uchopení daných vtípků. Už na začátku se nám například připomene motiv ze snímku 'Evil Dead 2'. Příběh je tentokrát více dějově plnohodnotnější. Máme tu tým amerických lovců zombie, bezradný místní policejní sbor a ve finále souboj mezi dvěma armádami připomínající rvačku hooligans. Jen to zkrátka film nebrající se vůbec vážně o epické bitvě plného humoru a šílenství. Neustále se něco děje a gore efekty mají doslova žně. Opět je vidět nízký rozpočet, ale tvůrci fanouškovsky do toho dali všechno. Snímek tak má patřičnou dynamiku a tempo. Je také potřeba vyzdvihnout závěrečnou píseň od Bonnie Tyler, po všem tom dění, v českém překladu 'Úplné zatmění slunce'. Pro toho, kdo má smysl pro černý humor, brutální.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
Nehorázná hovadina, která ale naštěstí dokáže bavit svižným dějem a nacistickýma zombie. Naštěstí se většinou drží Wirkola při zemi a do jisté míry to dává smysl. Pro mě překvapení roku 2014.

Dodatečné informace

Původní název:
Død Snø 2 (více)
  • Norsko Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý
  • Norsko Død Snø 2
Premiéra v ČR:
30. 10. 2014
Distributor:
Film Europe
Země původu:
Norsko, Island
Přístupnost:
15+
Tržby:
0,04 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý


Podobné