Kong: Ostrov lebek

69%

Komentáře a recenze 88

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7
Tak zaprvé, soundtrack je nejspíš to nejlepší na celém filmu. Zadruhé,některé záběry byly přímo geniální např,zjevení konga u slunce,nebo pohled Jackson kontra Kong atd... I když scénář není žádný kandidát na Oscara,tak to podle mě nebylo zas tak zlé jak se často píše. Přece jen je to blockbuster s velkou opicí v hlavní roli a to si je třeba uvědomit. Kong je udělanej parádně a to platí i o akčních sekvencích. Film utekl jako voda aniž by nudil a to je přece hlavní. Co se týče herců,tak bych hlavně vyzdvihl Reillyho,kterej byl opravdu skvělej. Vřele doporučuju všem co se chtějí v kině bavit.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8.5
Dobrá podívaná plná obřích nestvůr. Trošku vyšperkovaný King Kong, ale co vlastně přidat, aby to nebylo pořád stejné. Mě se to líbilo. Finální boj monster byl hodně propracovaný. Fllm se nevyhnul amerikanismu a některým klišé, ale přesto to považuji za povedený kousek.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Spousta obrazů naskládaných za sebe. Některé z nich hodně krásné, některé stylové, ale rozhodně neměly mít v součtu 120 minut, ale tak 30-40. Na celovečerní délku by bylo třeba rozpracovat postavy nebo nabídnout cokoliv označitelné za příběh.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Gigantická opice vs Megaještěři. Herci nevýrazní, jen ten Reilly vyfasoval vděčnou roli ostrovního blázna a tak se jako jediný na obrazovce stará o jakous takous zábavu - ale to je prostě sakra málo. První letošní blocbusterové zklamání.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Roberts si pro svůj velkofilm vzal jako vizuální vzory válečné snímky, zejména Apocalypse Now, takže nechybí řada citací zpomalených listů vrtulí, specifické průlety krajinou ála Vittorio Storaro a dojde i na připomínku, byť nedotaženou, se slavným Kongovým trháním čelistí, ale tady je Jackson nepřekonatelný.Výborným nápadem je použití dobového rock and rollu, takže když se sálem rozezní hudba Iggy Popa, Creedence Clearwater Revival, Davida Bowieho nebo Black Sabath, vše duní tím správným způsobem. Atmosféra snímku je naprosto vynikající. Ale abychom jenom nechválili. Trochu jsem očekával větší prostor pro herce, zvláště pak Toma Hiddlestonea, ale na druhou stranu všichni přesně pochopili v jakém žánrovém snímku hrají. Samuel L. Jackson je pro tento druh rolí samozřejmě stále nejlepší volba, John Goodman jakbysmet a Brie Larson ve filmu řekne asi tak dvě věty, ale prakticky nesleze z plátna, takže musí všechno odehrát v detailech obličeje, což není vůbec žádná sranda. Skutečnost, že to nepůsobí nepatřičně jde na vrub jejímu nepopiratelnému talentu a velkému charisma, i když to není prototyp klasické krasavice. Vynikající pop cornovka!
lamps
lamps
15 156 bodů
7
Tenhle logikou nesvázaný biják jsem měl nejdříve za srdcovku, k níž jsem se chtěl opakovaně vracet, jenže po opakovaném rande mi vady na kráse v podobě přespříliš stylizovaného scénáře (jakoby byl příběh poskládán jen kolem dopředu vymyšlených cool záběrů a scén), nezábavných dialogů a takřka nulové atmosféry už přes pysky moc nejdou. Mám ten film rád pro jeho ultrahlučný vycíděný audiovizuál, upřímný charakter jednoduchého zábavného blockbusteru, impozantní sedmdesátkový feeling plný dobových songů a vizáž uhrančivé Brie Larson, ale nemůžu mu odpustit, jak trestuhodně mrhá námětem slibujícím atmosférickou husinu jako v případě Edwardsovy Godzilly. Několik scén je opravdu náramně zábavných a John C. Reilly si krade druhou polovinu pro sebe, ale tohle mohlo (a mělo) dopadnout jinak (a trochu lépe).
sabule
14 227 bodů
7
Tak tu máme opět už x-stého King Konga a vypadá to,že čím novější počin,tím horší zpracování.Tady se nedá už opravdu nic nového vymýšlet a výkony herců,taky žádný zázrak.Film je spíše brán jako bojovný,protože v něm stále někdo proti někomu bojuje a celkově se nese v duchu akce a jenom akce.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
10
King Kong se vrací v nové variaci která se snaží propojit se s 3 roky starou Godzillou a za tři roky se vrátit ve velkém duelu Kong vs Godzilla. A k velkému překvapení se jedná o neuvěřitelně atraktivní dobrodružnou jízdu. Kong: Ostrov Lebek kráčí jiným směrem než King Kong z roku 2005. Nejedná se o nostalgickou variaci ale spíše o akční (místy retro) dobrodružnou jízdu ve které funguje propojení s historií lidstva. Co se týče lidských postav tak především vyčuhují John C. Reilly jehož Hank Marlow strávil na ostrově 29 let a Samuel L. Jackson jehož velitel Packard je zase postramautizovaný blázen který se kvůli pomstě Kongovi nebojí riskovat životy nejen svých lidí ale i svůj. Kong je jinak v tomto filmu opravdu skvělý. Je větší než ostatní Kongové (Jinak by ho Godzilla za tři roky slupla jako malinu) a například scéna kdy se s ním poprvé (a naposledy) setkají vrtulníky je neuvěřitelně skvělá. Budete ho milovat když dusí chobotnici, budete ho milovat když zašlapává lidí a budete ho milovat když naváže platonickou lásku s člověkem. Kong: Ostrov Lebek je hlavně neuvěřitelným překvapením které navíc po titulkách láká nejen na Kong vs Godzilla ale i na Godzillu 2. Tak za dva roky.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
9
Naprosto úžasné. Příroda jako taková (drsná a nevyzpytatelná) měla zde své místo. Samotný král
  • Tempo
  • Kong
  • Akce
  • Příběh
M3lios
M3lios
9 140 bodů
8
Po vyše desiatich rokoch tu už máme štvrtú prerábku slávneho príbehu o obrovskej gorile menom Kong ,ktorý síce neprináša do zabehnutého ,žánru nič nového ,no predvádza svoju technickú stránku na výbornú a až na slabšie herecké výkony sa vlastne nedá filmu nič moc vytknúť ,pretože je to aj tak len obyčajná popcornovka ,na ktorú po pár mesiacoch síce zabudnete ,ale za to si ju v daný moment celkom užijete. 10 rokov prešlo a je vidieť ,že sa tvorcovia poučili s Jacksonovej verzie a už netočia bežecké scény pred green-screenom :D Ak ale chcete vidieť znovu na plátne King Konga potom vás tento film nejak moc neohúri ,ale ani neurazí. Ja osobne skôr odporúčam verziu Petera Jacksona ,ktorá spolieha viac na temnú a ťaživú atmosféru než na fantasy prvky a dobrodružno ako táto verzia( pre mládež ako stvorené ).....No a originál môžem odporučiť len fakt skalným fanúšikom :) Známka: C + +