Život a doba soudce A. K.

74%
Život a doba soudce A. K.
Plakát traileru
Soudce je člověk, před kterého předstupují lidé se svými problémy a od kterého očekávají jejich řešení. Soudce je člověk, kterému soudní spory vstupují do soukromí a stávají se součástí jeho života, vědomí, konání i snů. Není lehké žít s cizími záležitostmi a den za dnem hledat unikající pravdu, nezbytnou pro spravedlivé rozhodnutí. I soudce má soukromí a snaží se v něm žít podle vlastních představ, ale ani tady pojmy jako láska, čest nebo pravda nelze jednoznačně definovat. Soudce Adam Klos se snaží pochopit nejen své případy, ale i sám sebe. Třináctidílný seriál o životě a době soudce A. K. vypráví současný, reálný a vnitřně dramatický příběh mladého muže, složitě se prodírajícího civilními soudními spory, charakteristickými pro současnou společnost. Každý z nich se musí snažit pochopit a ukončit svým rozsudkem, svou představou o spravedlnosti. A musí nést nikdy nekončící odpovědnost za to, že se jeho verdikt dotýká bolavých míst našich obyčejných životů. (Česká televize)




xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
(Po třech dílech.) Je to trochu mechanické, trochu chladné a trochu neosobní, zároveň to ale tyhle prvky dokáže využít k přiblížení krize, kterou prochází hrdina. Možná místy překáží zbytečné vnitřní průpovídky, co nikam neposouvají děj, a možná bych někdy opravdu chtěl trochu vidět těm postavám do hlavy a víc je chápat, ale i tak, jak seriál je, je pořád tím nejlepším, co ČT nabídla v dramatické tvorbě za hodně dlouhou dobu. Aby to tenhle dojem udrželo, bude ale potřeba přece jenom trochu zapojit emoce a přejít pod povrch - jsem zvědavý, kam se to posune.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Robert Sedláček se drží hesla co se vleče, neuteče. Není to tak hrozivě strašné jako Bohéma, která je příšerná, a to zejména díky Davidu Švehlíkovi a netypicky obsazené Daniele Kolářové a Jiřímu Bartoškovi (1. série). Epizody od Špačka a Slámy jsou sice v rámci jednoho celku, ale je na nich vidět, že to dře podstatně méně. Druhá série začala hodně nepovedeným dílem, ale druhý a třetí už se vrátil na předchozí standard. Nic o čem by se psalo domů, ale solidní sedmdesátka to jistí.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
6
Na seriál české provinience poslední doby to není až tak špatné, ale že bych z toho nějak juchal, to zase ne. Nezaujalo mě to tak, že bych to musel vidět celé.

Dodatečné informace

Původní název:
Život a doba soudce A. K. (více)
  • Česká republika Život a doba soudce A. K.
Premiéra v ČR:
2. 3. 2024
Distributor:
Canal+
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch