Vinaři

50%
Vinaři
Kateřina Hýsková přijíždí z Prahy se svými dvěma dospělými dětmi navštívit rodiče do malebné jihomoravské vesnice Křetice, kde její otec vinař právě .slaví narozeniny. Kateřina je emancipovaná rozvedená manažerka, má poněkud rozjíveného syna Buddyho, který by se nejradši jen poflakoval, a sportovně založenou dceru Petru, která sní o dráze profesionální basketbalistky. Jenže zatím ani jeden z nich netuší, že se vlivem různých okolností jejich pobyt v Křeticích značně protáhne... Vážený křetický občan Bedřich Pavlíček slaví pětašedesáté narozeniny. Jeho narozeniny jsou v Křeticích stejně významnou událostí jako třeba Vánoce – ale oproti Vánocům můžou všichni pít jeho víno zadarmo, takže je to ještě lepší. Jediný, kdo si nepřeje, aby ho Pavlíček hostil, je velkovinař Vlček. Chtěl by se s ním konečně usmířit, a tak mu chce oslavu udělat po svém. Jenže organizaci narozenin drží pevně v rukou Stázi Pavlíčková, takže to nebude mít jednoduché. Popřát Bedřichovi chce i jeho dcera Kateřina, která přijíždí i se svými skoro dospělými dětmi Buddym a Petrou. Těm návštěva „Asie", jak říká Moravě Pražák Buddy, moc nevoní. Ale to je nakonec všechno jedno, protože v hlavní roli se stejně ocitne jedno mrtvé prase... (oficiální text distributora)




Recenze: Vinaři

Kinobox.cz
45%

Vinařům nelze upřít jisté sympatie, neboť je jasné, že nejde o žádnou rychlokvašku, která by vznikala na koleni. Pořád to ale nepůsobí dojmem dobře zužitkované energie. Ano, je to pěkná reklama na Mikulov a jeho okolí, ale plnohodnotný seriál?


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6.5
Vinaři mají dvě tváře. První tvář - první série je výborná a svěží. Tvůrci měli výborný smysl pro humor a seriál je plný pozitivní energie. Každá epizoda má šmrnc a vždy mi hrozně rychle utekla. Vinaře to možná trochu popudí,protože jsou zde vylíčení jako násoskové,kteří celý den jen vysedávají a popíjí víno. Já vinař nejsem a tak mne tenhle problém netrápí. Jsem ale z Moravy a moc mi nedala spát ta jejich mluva. Ještě jsem nepotkal nikoho kdo by tak mluvil. Druhá tvář - druhá série se už moc nevydařila. Přesun do Čech se příliš nepodařil a válka mezi vinaři a pivaři mne nijak neuchvátila. Začali se střídat povedené díly s hroznými díly a to se v první sérii nestávalo. Stále to mělo i tak něco do sebe,ale to kouzlo z první série se vypařilo.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
4
Seriál, který měl obrovské promo a velká očekávání. "Skutek utek" . Objektivně ale musím říci, že načeské scéně bylo a bude natočeno spousta mnohem horších seriálů.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7
Po první sérii musím říct, že jde o v celku zajímavý mix humoru a vinařské podívané, které ale některé neduhy sráží nohy a seriál tak nemá jak pořádně stát. Za prvé ale budu chválit a to hlavně herce, přednostně ty mladší, kteří hrají v jistých momentech snad i lépe, než ti staří. Dále je na televizní poměry i dobrá kamera, což se také málo kdy vidí. A teď k samotnému scénáři, ten je jako nevyvážená houpačka, kdy dobré díly střídají ty slabší. Nehledě na to, že skoro hodinová stopáž každé epizody se v porovnání s obsahem každého dílu až nepřirozeně a zbytečně natahuje, což nejednou zkazí výsledný dojem. Dále se zde pro již zmíněnou stopáž objevují dějové linie, které nejen jsou naprosto zbytečné, ale mnohdy i trapné (Trochu spoilery, takže jinak přeskočte na další odstavec).Viz "umírající" starosta, linka s dovozcem hroznů, po dětech toužící farář, opilá Kostková atd. Kdybych měl ale vypíchnout ty nejlepší epizody, asi bych volil Kladeňáky, Zápisník, Sumce, Loveckou sezónu a Derby a to i proto, že zde (většinou) dějové linie mají nějaký pořádný smysl a přispívají k ději. A nějak jsem nepochopil, proč je po 15. díle, který všechno krásně uzavřel, ještě připojen další díl, který je přes nesmyslnou zápletku defacto zbytečný a nudný. Co se nářečí postav týče, tak mi to ani tolik nevadilo, ale to bude dáno i tím, že jsem na Moravě dlouho nebyl, takže jsem už tu mluvu pozapomněl. Docela se bojím další série, ale třeba jí dám šanci.

Dodatečné informace

Původní název:
Vinaři (více)
  • Česká republika Vinaři
Země původu:
Česká republika

Podobné


Předplatná

Powered byJustWatch