Blue Ruin

68%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Milandob
Milandob
8 900 bodů
8
vyzera to uplne nadherne, ale to pomale tempo je obcas az prilis ubijajuce, stale ale dost dobry revenge thriller...
cjmafia
4 387 bodů
6
Jiný revenge movie, než na který jsme v poslední době zvyklí. Žádná zběsilá pomsta se nekoná, tentokrát na to půjdeme mnohem pomaleji a ono to není na škodu. Film má pár velice zajímavě natočených scén, které dokáží zaujmout. Film se mi líbil, ale na čtyřku tomu přece jen něco chybělo. 6/10.
Petrson
Petrson
4 166 bodů
4
Brutální nezávislý film, který neví jak šokovat, tak to zkouší přes násilí. Musím se přiznat, že jsem nedokoukal, posunul děj na konec a myslím, že o nic nepřišel. Záměr byl asi jednoduchý, za málo peněz zkusit napětí. Může být celá řada lidí, kterým se takový druh filmu bude líbit, mě to míjí. Mám raději o vině a trestu třeba Hon, tady je to prázdné.
  • Macon Blair a pojetí antihrdiny
  • scénář
Profilová fotka
Smazaný uživatel
764 bodů
8
Velmi sugestivní drama o vině a trestu, o příčinách a následcích. Hlavního hrdinu Dwighta poznáváme jako bezdomovce, a postupně se před námi odvíjí to, co k jeho nelichotivé situaci vedlo. Antihrdina, který na sebe bere hrdinské břímě a chce pomstít smrt svých rodičů. Nic ale není takové, jak se zdá být. Nezávislý film, který nepotřebuje známé hvězdy, ba naopak, civilní tváře dodávají příběhu na síle a navíc režisér je původně kameraman. A zatraceně dobrý kameraman, který ví, jak natočit obraz, aby sloužil příběhu a ne kameramanskému egu. K vidění film bude na zářijovém fresh film festu v Praze.
retos
90 bodů
7.5
Poměrně příjemný nezávislý thriller. Film se vyznačuje pomalým tempem, které je přerušováno výbuchy explicitního násilí. Primárním motivem díla je pomsta, jenž představuje hnací motor málomluvného ústředního hrdiny a zároveň i jeho nepřátel. První třetina až polovina byla dle mého názoru lepší než zbytek snímku. Divák v této části příběhu je v napětí a nachází se v neznalosti. Nevíme důvody jednání postav ani jejich minulost. Scény jsou velice krátké a odehrávají se téměř beze slov či s dialogy, které se ale neodvíjejí v hlavní částí záběru, ale někde v pozadí. Je škoda, že si film takovýto styl nedrží po celou dobu.