Blue Ruin

68%
Blue Ruin
Blue Ruin

Život záhadného bezdomovce Dwighta se dramaticky změní ve chvíli, kdy je na svobodu propuštěn muž spojený s tragickými událostmi v bezdomovcově minulosti. Dwight se rozhodne vykonat pomstu, která má dalekosáhlé následky. Tento vynikající thriller z dílny Jeremyho Saulniera získal v roce 2013 ocenění na festivalu v Cannes. Blue Ruin je podívaná, která překračuje hranice běžného filmu o pomstě a harmonicky kombinuje kameru a hudbu. (Fresh Film Fest)




Milandob
Milandob
8 900 bodů
8
vyzera to uplne nadherne, ale to pomale tempo je obcas az prilis ubijajuce, stale ale dost dobry revenge thriller...
cjmafia
4 387 bodů
6
Jiný revenge movie, než na který jsme v poslední době zvyklí. Žádná zběsilá pomsta se nekoná, tentokrát na to půjdeme mnohem pomaleji a ono to není na škodu. Film má pár velice zajímavě natočených scén, které dokáží zaujmout. Film se mi líbil, ale na čtyřku tomu přece jen něco chybělo. 6/10.
Petrson
Petrson
4 166 bodů
4
Brutální nezávislý film, který neví jak šokovat, tak to zkouší přes násilí. Musím se přiznat, že jsem nedokoukal, posunul děj na konec a myslím, že o nic nepřišel. Záměr byl asi jednoduchý, za málo peněz zkusit napětí. Může být celá řada lidí, kterým se takový druh filmu bude líbit, mě to míjí. Mám raději o vině a trestu třeba Hon, tady je to prázdné.
  • Macon Blair a pojetí antihrdiny
  • scénář

Dodatečné informace

Původní název:
Blue Ruin (více)
  • USA Blue Ruin
Země původu:
USA, Francie
Rozpočet:
0,42 mil. USD
Tržby:
0,99 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění