Je muž, který je vysoký, šťastný?

65%

Komentáře a recenze 4

Dle relevance
M
85%

Kdyby každá filosofická lekce byla tak nápaditě pojatá s přemýšlivým výkladem, bylo by školství institucí, která si zaslouží respekt a úctu, nikoli suplování. Není ale zvykem, aby právě v kinech běžely filmy, které mohou intelektuálně stimulovat podobně jako četba odborné publikace.

K
80%

Musím vám však povedať – veľmi sa mi páčilo, ako humorne ste zobrazili vlastnú prítomnosť vo filme. Aj keď pán Chomský nie je jednoduchou osobnosťou na pochopenie, vy pôsobíte ako sympatický chlapík – zvedavý a zároveň dojemne neistý v komentároch, ktorými rozhovor dopĺňate.

a
75%

Průzračně, ba až podmanivě naivní kreslený esej o nemožnosti přesného porozumění dvou bytostí tak vlastně svou hlavní sílu těží i z drobného rozporu mezi Chomskyho teorií o tom, jak jsme geneticky vybaveni pro porozumění jazykům, a reálnou ukázkou toho, jak obtížné je přesto porozumět myšlenkám.

F
60%

Gondry bezesporu navýsost originálně doplňuje svou myšlenkovou asociativnost animací, díky níž rozvíjí a přimíchává další roviny filmového vyjádření. V tom spočívá jeho síla. V čem však poněkud pokulhává, je představení Noama Chomského jako komplexní osoby – ať už vědce, aktivistu nebo čistě soukromou osobu – a to je u takové postavy jednoduše škoda.