Ben-Hur

54%
Ben-Hur
Ben-Hur je epický příběh Ben-Hura (Jack Huston), potomka významného knížecího rodu z Jeruzaléma, jehož adoptivní bratr Messala, vysoce postavený příslušník římské armády, ho křivě obviní ze zrady. Jeho rodina včetně milované manželky skončí ve vězení a on sám je zbaven majetku a odsouzen k doživotním galejím. Po třech letech strávených na moři se Ben-Hur vrací do vlasti s jedinou myšlenkou - pomstít se Messalovi za všechna příkoří, které mu způsobil. Vyzve jej proto na souboj v závodech čtyřspřežím, aby dokázal, že pravda a vítězství stojí na jeho straně. (Forum Film CZ)



Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
5
Ben-Hur je jen jeden a myslím,že nikdo neočekával.že se tato verze kvalitou k němu vůbec přiblíží. To však nic nemění na tom,že Ben-Hur z roku 2016 je nenáročnou popcornovou zábavou,která chce v první řadě bavit svou akcí. To se tvůrcům do jisté míry daří.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
6
Se snímkem Ben Hur z roku 1959 se tento nový sice měřit nemůže, ale za mě to není žádný propadák. První třetina je nudnější a nepodařilo se na mě přenést 2000 let starou dobu. Poté přijde perfektní válečná scéna na moři a poté je to opět slabší. Efektní závěr polechtá zrak a závěr je vyložený Hollywood. Pokud bych si zanechal v paměti Ben Hura z roku 1959, bylo by mi lépe, ale i toto je pro mě nadprůměrný kousek.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
8
A tak byl opět zfilmován nejprodávanější román pocházející z 19. století a jeden z nejúspěšnějších románů všech dob generála Wallaceho ´Ben Hur: Příběh Kristův´. Tentokrát to však tvůrci neztvárnili tak literárně jako byla natočena známá klasika z roku 1959. Ale nutno podotknout, že první velkofilm z roku 1925, tedy ještě coby němý film, má taktéž své kvality. Ale zpět k tomuto. Nové zpracování je natočeno dle současných stanov. Ohromná výprava je samozřejmostí, a je tu daleko více vsazeno na akci. Literární přesah byl odložen spíše do pozadí. Tudíž má děj daleko větší švih a tempo. A tak vznikl obyčejný současný historicko-dobrodružný film, který se s klasikou nedá absolutně vůbec srovnávat.


Dodatečné informace

Původní název:
Ben-Hur (více)
  • USA Ben-Hur
  • USA Ben Hur
Premiéra v ČR:
25. 8. 2016
Distributor:
Forum Film
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
100 mil. USD
Tržby:
94,06 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Ben-Hur je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch