Ben-Hur

54%

Komentáře a recenze 35

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
5
Ben-Hur je jen jeden a myslím,že nikdo neočekával.že se tato verze kvalitou k němu vůbec přiblíží. To však nic nemění na tom,že Ben-Hur z roku 2016 je nenáročnou popcornovou zábavou,která chce v první řadě bavit svou akcí. To se tvůrcům do jisté míry daří.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Se snímkem Ben Hur z roku 1959 se tento nový sice měřit nemůže, ale za mě to není žádný propadák. První třetina je nudnější a nepodařilo se na mě přenést 2000 let starou dobu. Poté přijde perfektní válečná scéna na moři a poté je to opět slabší. Efektní závěr polechtá zrak a závěr je vyložený Hollywood. Pokud bych si zanechal v paměti Ben Hura z roku 1959, bylo by mi lépe, ale i toto je pro mě nadprůměrný kousek.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
8
A tak byl opět zfilmován nejprodávanější román pocházející z 19. století a jeden z nejúspěšnějších románů všech dob generála Wallaceho ´Ben Hur: Příběh Kristův´. Tentokrát to však tvůrci neztvárnili tak literárně jako byla natočena známá klasika z roku 1959. Ale nutno podotknout, že první velkofilm z roku 1925, tedy ještě coby němý film, má taktéž své kvality. Ale zpět k tomuto. Nové zpracování je natočeno dle současných stanov. Ohromná výprava je samozřejmostí, a je tu daleko více vsazeno na akci. Literární přesah byl odložen spíše do pozadí. Tudíž má děj daleko větší švih a tempo. A tak vznikl obyčejný současný historicko-dobrodružný film, který se s klasikou nedá absolutně vůbec srovnávat.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Ten film je právě tak špatný, jak musel být, a mrzí mě všechna ta poctivá energie mnoha přítomných. Nerozumnost sahat na tuhle naprosto nepoužitelnou látku ve všech ohledech je skoro fascinující.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Klasický příběh o pomstě, ve kterém se fiktivní postavy potkávají se skutečnými. Ten úvod se ještě dal, od galejí na lodi už ale moje pozornost pomalu opadala a vlastně až do závěrečného digi-souboje na koňských spřeženích to byla jedna velká scénaristická křeč.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
6
Přiznám se, že se mi na jednu stranu nový Ben Hur docela líbil, schválně vypíchnu ještě jednou slovo docela. Místy jsem se docela nudil a některé scény mě zase hodně bavily. Po scenáristické stránce je to ale průměr a herecky to nestojí za řeč. Scénu s vozataji to ale chce vidět na velkém plátně. Překvapivě se ctí se rovněž s hudbou vypořádal i Marco Beltrami.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
4
Celý film není špatný. Herci jsou dobří (Toby Kebell je super) a rozhodně je skvěle natočen. Ale.............. řekněme tak, že mi prvních patnáct minut přišel Ben-Hur jako nafoukaný idiot. A tak by mi asi hlavní hrdina přijít neměl. Vůbec jsem nic necítil když se hlavním hrdinům něco stalo a hlavně............ ke konci se stane něco tak divného a to divné bych klidně nazval propagandou. Opravdu tenhle film celou dobu vypadá jako bojové drama a ke konci to zběhne k propagandě křesťanů. Proč?! No já nevím ale myslím, že producenti asi nemysleli na lidi jiné kultury kteří si na film zajdou. Já v boha nevěřím a prostě mi to přišlo jako WTF. Ale když na tenhle film půjdou židé nebo budhisté nedivil bych se kdyby odešli ještě před koncem filmu. Celou dobu jsem si říkal že tomuhle snímku dám 2 z pěti. Ale celá scéna závodu koňů je tak skvěle natočená že jsem musel dát o hvězdu víc. A upřímně pokud nějak tak vyznívá i původní film nechci ho asi v brzké době vidět. Tento film se tváří jako Gladiátor ale na Gladiátora nemá. A doufám, že Berkomolov konečně natočí Wanted 2. Je mu 55, talent má a je ze Sovětského svazu. Toho přece nejde nemilovat! Ben-Hur ale rozhodně není špatný film. Jenom by tomu prospěl jiný styl a delší délka (Vždyť původní film trval 212 minut!)
Klajnik
Klajnik
8 590 bodů
4
Pompéznost vymizela, avšak akční stránka filmu je naopak překvapivě dobrá. Scény na Galejí se mi vryli do paměti. Chvílemi jsem uvažoval nad 4/5 avšak happy endy jsou ostudou každého filmu.
Matli
Matli
8 300 bodů
6
Nebylo to tak špatný, jak se jeví. Je fakt že hromadu celkem nudných keců vystřídá finální suprový souboj (viz. obrázek), ale koukat se na to dá, prostě typický průměr. Díky bohu za Morgana :-) 48%
SNCIS
SNCIS
6 531 bodů
1
Neviděl jsem originál, ovšem toto byl naprosto katastrofální. "Bože, odpusť jim, neb nevědí co činí." To bylo trefné! Předvídatelný příběh, křečovité dialogy, trapná režie, špatní herci - jeden Morgan Freeman, to nezachrání. "První v cíli, poslední v hrobě." Velké zklamání. - 10%.