Projekt minulost

66%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Asi takhle by to mohlo vypadat, kdyby se dotali teenageri ke stroji času. Natočené je to amatérsky, což má evokovat část, kterou si studenti natáčí sami. Příběh je to zajímavý, má to hlavu i patu a se skoky v čase si lze dobře pohrávat, protože nikdo neví, jak by ovlivňovaly budoucnost. Není to špatné, ale vyloženě nadšený jsem z filmu nebyl.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
8
Dějově povedené teenagerovské sci-fi o stroji času a jak s takovou možností naložit. Byť je to natočeno ve stylu found-footage, atmosférou a dějovým vývojem to tak ani nevypadá. Vizuální efekty jsou sice na jedničku, ale právě na found-footage je tempo až moc přísně plynulé a v ničem neustávající. Až si člověk říká, jestli by to nebylo lepší právě bez toho. Tvůrci se chtěli od ostatních zřejmě alespoň v něčem odlišit, ale takhle amatérské video prostě nevypadá. Film je jinak překvapivě zábavný a svým obsahem spíše osloví právě ty mladé, než starší diváky. Studenti plní ideálů a představivostí cestování časem náležitě využijí zcela po svém, ale jak se říká, tak dlouho se se džbánem chodí pro vodu, až se ucho utrhne. Závěr tak trochu vnucuje moralizující myšlenku a to skutečně k zamyšlení. Film je tedy zábavný a v jistém smyslu i vynalézavý. I zde se však tvůrci nevyhnuli několika nelogičnostem, ale to už k tomu tak nějak patří.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Trošku nedotažené teen scifi, které hlavně v první třetině kupí klišé na klišé. Ale pobavit se tahle bandička uměla, to zas jo.
M3lios
M3lios
9 141 bodů
8
Project Almanac aliaz Welcome to Yesterday je klasický TEEN film o cestovaní v čase z pohľadu malej ručnej kamery. Film je plný zvratov a časových paradoxov. Každá z postáv je niečím výnimočná (ako u filmu Kronika) a finále filmu je .....zaujímavé? No aj tak by sa to dalo povedať (určite vám to zatočí hlavu). Zbytok ,ale už nechám na vás. Pozrite si to sami. 75%
Milandob
Milandob
8 900 bodů
2
Je to presne tak hlupe ako by sa dalo cakat od filmu o cestovani casom, ktory je produkovany michael bayom...
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Škoda, že je to točené stylem držení jedné kamery v ruce. Film s velkým potenciálem, ale hůře zpracovaný.66%
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
2
Děkujeme, že jste si zakoupili Blu-Ray s kompaktním diskem za 799,- Kč s názvem Projekt Minulost. Film nabízí velkou škálu jazyků. Přes Uzbekáštinu až po Bengáldštinu. Dříve než spustíte tlačítko play a zvolíte souhlas, že slibuje že film nevyužíváte k žadné pirátské projekci, tak si přečtete následující návod na použití. Obsahuje otázky typu: "Co tady dělám?" a "Proč jsem tu píčovinu ještě nevypnul?"
leafroller
leafroller
3 023 bodů
7.5
Dobře napsaný dobrý nápad. I když hnidopich si najde nějaké chyby, celkový dojem to příliš nezkazí. Co ho zkazí bezpochyby, je způsob, jakým byl film natočen. Možná, že to dneska frčí, ale já osobně si rád vychutnávám detaily, což je v tomto případě nemožné. Neustále se třesoucí kamera srazila tomuto jinak výbornému filmu 25%. Je to škoda. Doufám, že tvůrci díky této metodě aspoň nějaký ten groš ušetřili. Ocenil jsem odkaz na Hromnice i na Motýlí efekt.