Transformers: Poslední rytíř

49%

Komentáře a recenze 51

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
4.5
Prozatím poslední a nejslabší díl celé série. Michael Bay si umanul,že s celou sérií neudělá jediný krok v před a po filmařské stránce se tahle série zasekla v druhém dílu. Jediné co doznalo změn je doslova pitomý děj ze kterého se Bay snaží vytěžit nějaké prvky Transformerské mytologie. Dialogy jsou snad ještě hloupější než kdy před tím a v celém snímku převládá maximálně chaos a nelogické chování všech zúčastněných. Akce je sice slušná,ale Bay i tuhle svou přednost dokázal zcela zazdít tím,že to vše zbytečně přepálil a drží se hesla čím více - tím lépe. Dalším zářezem tohoto dílu je přepálená délka,která nedokáže po celou dobu udržet diváku pozornost. Na to je tento díl až příliš hloupý. To proč Hopkins naskočil do potápějící lodi je pro mne největší záhadou. Přesto však patří k tomu nejlepšímu ve filmu. Bay dokázal za poslední léta zcela zlikvidovat značku,které prvním dílem udělal pořádné jméno.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Slušná vizuální podívaná. Děj zmatečný a scénář byl inspirován nejedním již natočeným snímkem. Možno říci taková Šifra mistra Transformera. Propojení dějin lidstva s dějinami Transformerů je lákavé sousto, které ale režisér trošku připálil a mírně zhořkl v ústech. Celkově však slušná podívaná.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
2
Nesnesitelně úmorné. Nevydržel jsem se ani dívat nonstop na plátno, protože držet hlavu nastavenou jeho směrem nestálo za vynaloženou energii - tak jsem občas koukal prostě do země nebo zjišťoval, jestli postřehnu, jak se hýbe hodinová ručička na mých hodinkách. Bohužel se moc nehýbala a těch 151 minut patří k těm nejúmornějším, jaké jsem kdy v kinosálu zažil. Chápu tisíce hodin lidské práce a snažil jsem se vcítit do těch, kteří obdivují Bayovu hyperaktivní režii - ale pro mě bylo opravdu těžké fyzicky se donutit dívat směrem promítání, natož se orientovat v desítkách postav a šílené akci. Z tohohle filmu nemám ani náznak prožitku, ostatně ani nevím, jestli to považuju za film.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
10
Transformeři tu už jsou popáté. Popáté je režíruje Michael Bay, popáté to stojí obrovské peníze (217 milionů), počtvrté to trvá přes 2 hodiny a půl (151 minut) a popáté.......... je to neuvěřitelně řemeslo která nemá obdoby. Když jsem si sedl do toho kina čekal jsem opravdovou břečku kterou jsem podle recenzí očekával. Dostal jsem však překvapivě fungující film. Michael Bay točí pořád dobře což (pokud se vám líbily předchozí 4 díly) není na škodu. Hnedka úvod ve středověku je zahájen středověkou bitvou než na scénu přijde Merlin (Stanley Tucci) a jeho hrátky s rytíři Cybertronu. Tucci si toto cameo neuvěřitelně užívá a úvod ve středověku je opravdu fajn. Michael Bay točí pořád dobře což (pokud se vám líbily předchozí 4 díly) není na škodu.Transformers 4. Vrací se Major Lenox se kterým Transformeři kdysi spolupracovali a jediný Lenox transformerům stále důvěřuje protože si pamatuje jak společně bojovali. Mark Wahlberg je pořád neuvěřitelně sympatický hrdina, Anthony Hopkins hraje opět úžasně a je vidět jak si v 79 letech roli užívá (Dal bych cokoliv za to abych s ním mohl probrat co si o filmu myslí) a to nové mladé děvče je celkem fajn i když nakonec toho prostoru zase moc nemá. Transformers: Poslední rytíř je v podstatě popáté to samé. Komu se předchozí díly líbili užije si to a ty ostatní...... by radši měli jít na cokoliv jiného. Ale jedná se o kvalitní rozšíření mytologie. Abych taky něco vytknul je vidět, že Michael Bay už je trosku svojí režii vyčerpaný a doufám, že se opravdu jedná o poslední díl který on režíruje i když se loučí s nejslabším dílem. Rád bych totiž viděl co se sérii udělá nová krev. PS 1: Trailery nevyzradili vše a ve filmu je minimálně jeden zvrat který nikdo nečeká PS 2: Potitulková scéna je krátce po začátku titůlku a je celkem podstatná pro dalších 14 pokračováních. PS 3: Hlavní song je slabší než u předchozích filmů a na What I've Done se vůbec nechytá.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
9
Druhý nejlepší film ze světa Transformerů. Povedl se a je o něčem jiném než předchozí patlanice zaměřena pouze na vizuální efekty. Vše bylo přiměřené jakémusi příběhu. Koukatelně svižné a rozumně akční s dostatkem dokonalých triků.
  • Akce
  • Vizuál
  • Tempo
hrumsrt
hrumsrt
9 279 bodů
6
50%
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
4
Když jeden den vidíte vynikající film (Dálnice 60), musíte si ten další dát nějakou přeleštěnou sračku, aby svět zůstal v rovnováze. Já se rozhodl pro sérii, která mě jako malého uchvacovala svou velkolepostí, jen aby mě nyní uchvacovala svou demencí. Nenapadá mě lepší vyjádření, než: "A komu tím prospějete, co?". Když série padla třetím dílem na hubu, měla zůstat ležet, ale ne, ona se zvedla a schytala to znovu a spadla do hnoje. I to jí nezabránilo se zvednout znovu a hodit držku do úplných sraček. Máme v rámci možností mytoligii? Haha, kašleme na ní a popřeme všechno, včetně sebe sama. Jako vážně? Nemluvě o rutině režijním výsledku samotného Baye, kterému to je snad víc u zadku, než samotným fanouškům a přeskakování žánrů a stylů je tak bolestné, že člověk nevěřícně kroutí hlavou, kam to tato série dopracovala. Jasně, na papíře to zní asi dobře: Začněme úvodní scénou Gladiátora, hoďme do toho Artuše, protože přece rozvíjíme mytologii, v průběhu to řízneme Šifrou mistra Leonarda, posta-apo vizuálem, během toho tam hodíme něco jako Suicide Squad, ale jen na 2 minuty a nikam to neveďme, na konci vezme Lovce pokladů, ty tam Míšo hoď něco ze Skály (mrk, mrk) a máme tady hit jak Brno. 100x uff. Jedinou světlou stránku vidím snad jen ve špičkovém řemeslu týmů na speciální a vizuální efekty, které zkrátka berou dech a pochvalu si zaslouží i (všech 5!) střihačů, že se to alespoň snaží udržet v nějakém tempu. Zbytek ale selhává, přeskakuje se sem a tam a někdy se i některá postava, tvářící se jako hlavní, stane pro děj nedůležitá a objeví se až na konci, kde je té překombinovanosti už tolik, že se člověk zajisté ztratí a znudí se do extrému. Ještě že ten Hopkins evidentně jako jediný ví, jaké sračce se to upsal (doufám, že za slušný peníz) a enormně si to užívá. Na konci ale člověk jen nevěřícně hledí, kam se to vyhodilo 250 milionů. Příště (které snad nebude) by stačilo dát ty peníze kreativním lidem, aby vymysleli, jak se jich co nejefektivněji zbavit. První část peněz by se zapálila, druhá utopila, třetí by někdo odpálil dynamitem, čtvrtou by si zapaloval doutník, pátá by sloužila jako topidlo v lese, šestou by se utíraly slzy, že už není co vymýšlet, sedmou by se hodila žralokům, osmou by se vytírala....
Milandob
Milandob
8 900 bodů
2
(skoro) totalna sracka, ktora sa ani nesnazi davat zmysel. jedine (z retazov utrhnuty) anthony hopkins a jeho robo-ninja-sluha su dovod ze to nie je cisty odpad...
Klajnik
Klajnik
8 584 bodů
0
Očekával jsem to extrémně stupidní a hloupé, ale na druhou stranu velmi stylové a sexy. On je to jen hloupý digibordel. Ke konci už jsem ani nevěděl kdo s kým bojuje. Motivace některých postav jsem vůbec nepochopil. Těch postav bylo moc - některé byly zkrátka přebytečné, což se promítlo do stopáže. Film má asi 7 hodin. Atmosféra nefunguje. Někdy se to snaží být skoro až temné ("Optimus Prime left us..."), ale jako celek je to mišmaš všeho možného. Celý lore této série se už rozpadá. Příběh je víc zaměřen na lidské hrdiny než na ty robotí, což zábavnosti ubírá. Žádná akční scéna s lidmi nebyla žádným způsobem pamětihodná. Optimusovy 'hluboké' vůdcovské dialogy vůbec nefungují. Člověk by ho za ně už poslal do prdele. Vůbec to tam nesedí a Bay to tam nacpal hrozně na sílu. To bylo takovou třešničkou na dortu. Celou dobu mě to vcelku nudilo, ale tohle mě už nasralo. Jakoby Bay snažil skrz tuhle sračku ještě diváka o něco obohatit. Jediné obohacení ke kterému jsem došel je, že Bayovi by mělo být zakázáno točit blockbustery. 1/5 za docela stylový fight Optima a Bumblebeeho a za pár směšných scén, které byly tak vyhrocené, že jsem se nesmál jejich dění ale spíš tomu, jak jsou samy o sobě absurdní.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
4
Je vlastně až s podivem, jak tvrdohlavě si Michael Bay jede to svoje a odmítá se někam filmařsky posunout. Pro nejnovější díl Transformers v mnoha ohledech platí to, na co jsme v sérii zvyklí - znovu je to hrozně dlouhé, emočně šíleně strojené a nefunkční, dějově nablblé (tentokrát navíc i značně nepřehledné, někdo tu příliš koukal na Šifru mistra Leonarda) s tunou nudné vaty a toporným Wahlbergem v hlavní roli, který to nechtěně často posouvá do parodie. Nemluvě o tom, že i sexy šortky tentokrát chybí (místo toho se kamera až nezdravě fixuje na čtrnáctku v rozpuku). ALE úvod ve stylu historických fláků Ridleyho Scotta má něco do sebe a finále tentokrát v tempu dost slušně šlape. A určité body sbírá i Anthony Hopkins, který dokáže prodat i sebedebilnější scenáristické výmysly. Výsledný dojem je každopádně hodně blízký tomu, co si člověk říkal po odchodu z kina z dvojky/trojky/čtyřky. Detaily se možná mění, celek si ale (bohužel) drží stále ten samý tvar.