Běž, chlapče, běž

75%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 372 bodů
8
Toto téma mě nikdy nepřestane bavit a druhá světová válka, ať byla jakkoliv strašná a těžko se na ní hledají pozitiva, přinesla minimálně spoustu inspirace a životních příběhů pro film. Jak píše stantheman.. hlavní hrdina ( herec ) občas nepůsobil jako osudem neuvěřitelně zkoušený chlapec, přesto film jako celek se mi opravdu líbil - 80%.
marie-kolarova
marie-kolarova
2 823 bodů
8.5
Holocaust a útěk jednotlivce před jeho mašinérií jsou, při vší ústě k této tragédii, naprosto neoriginálními tématy. Pepe Danquartovi se přesto podařilo natočit velmi sympatický film. Přes tíživost obsahu velmi příjemně překvapuje jeho poetičnost. Je něžný, ale nevydírá citovkami a nemačká z diváků slzy za každou cenu. I tam, kde je smutku víc než dost, nikdy úplně nezhasne jiskřička naděje.
stantheman
stantheman
2 399 bodů
7
Příběh určitě dojemný....ale.....Opět velké ale...zvládnout dětské herce aby působili autenticky je asi opravdu tvrdý ořech...stejně je to tady...většina dětských postav působí uměle....scénář se snaží být poetický ale místy režie působí kostrbatě. Nijak mě ten film nenadchnul, přes to že téma židů v období 2. světové války je pro mne záležitostí , která ve mne vzbuzuje tolik emocí...jednoduše nechápu jak mohou být lidé vůči sobě tak krutí , plni nenávisti. Takže si počkám na lepší zpracování takové látky...určitě si to zaslouží...