Kobry a užovky

73%

Komentáře a recenze 66

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
7.5
Jan Prušinovský je pro mne přízrak české filmografické scény. On v sobě skrývá takové množství talentu,že jsem rád za každý jeho filmový,nebo seriálový počin. Tentokrát neměl k ruce svého parťáka Petra Kolečko,ale na výsledku to není příliš zdát. Kobry a užovky nejsou žádnou komedii,ale reálnou sondou do života narkomanů. Tímto skládám poklonu bratrům Hádkovým,protože své role zvládli více než dobře. Příběh je originální a dobrým způsobem ukazuje problematiku drog. Vynikající.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
8.5
Na české poměry neuvěřitelný film. Většinou se mi herecký výkon Kryštofa Hádka moc nelíbí, ale tady je geniální, smažku zahrál tak, jako by s tím snad měl zkušenosti :) Matěj zahrál také velmi dobře. Celé mi to zapadá do sebe, má to hlavu i patu a je to celkem uvěřitelné. Více takových filmů by české kinematografii pomohlo.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
8
Ale jo, konečně český film, který neutíká k legraci (občas se humor objeví, ale ne na oddych, spíš naopak) a docela přesvědčivě něco zachycuje. Škoda, že zůstává jen u toho zachycování, které jakoby nesloužilo ničemu jinému než sobě samému. Škoda že Prušinovský odmítá zaujmout postoj nebo říct názor. 3 a 1/2
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Dobrý český film. Zhruba týden mi Hádkovi hoši dost silně rezonují v palici, což se tuzemským snímkům moc často nestává. I za to tu čtvrtou s odřenýma ušima přihodím.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
0.5
Ne a ne a ne. Úvodní scéna je natolik nesmyslná, že tohle prostě nemůže nikdo myslet vážně. Bahno českého filmu.
lamps
lamps
15 150 bodů
8
Občas ne úplně přesvědčivé, s postavami jednajícími účelně pro umělé navození dramatické zápletky, ale v jednotlivostech, jako jsou realistické dialogy, emocionální efekt nebo herecké výkony všech na place, se jedná o autorské dílo nadnárodní úrovně. Prušinovský dobře rozumí problémům a potřebám nižších sociálních vrstev a čistě filmový příběh dvou různorodých a problémových bratrů na ně montuje bez zbytečného sentimentu a změkčilosti. Jen tak dál...
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Na české poměry velmi slušná práce. Herecké výkony obou Hádků jsou parádní a filmařsky je to taky na jedničku. Je to určitě povinnost, ale podruhé to už vidět nemusím. 68%
avenis
avenis
7 963 bodů
3
Když porovnám tento film a MOST!!!, tak dycky Most. Tam se taky řeší různé existence a bezvýchodné situace, ale přece jen odlehčenou a stravitelnou formou. Tady je to hodně nestravitelné. Tak ani nevím, mám-li tvůrce hodnotit za tu věrohodnost či ne. Asi ne, protože lidé ve filmu mě rozlítostnili, znechutili a otrávili. A k čemu je to dobré? Taky mám dva dospělé syny a přestože si vedou dobře, nechci se zaobírat chmurnými obavami, co by bylo, kdyby... (2.3.2021)
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
1.5
Film mne zklamal. Nechápu, jak mohl ocenění získat tak ubohý film. Počínaje ozvučením a konče přebytkem zcela zbytečných vulgarismů. Mám pocit, že po roce 1989 se točí je angažované politické snímky jako "Milada", nebo filmy, které jsou tak depresivní (či sprosté), že je člověk jednou jakžtakž nějak dokouká, ale nemá potřebu vidět je ještě někdy jindy. Rádoby otevřený umělecký konec to korunuje. Ještě že jsem na to nešla do kina! To by mě rozhodně na dlouho naštvalo!
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
10
Konečně film, který říká pravdu. Prachy a moc jsou všechno, ještě když jde o váš splněný sen. Po dlouhé době jsem se konečně koukl na kvalitní český film, tak kvalitní, že si zaslouží 5*. Herecké výkony jsou dokonalý, bráchové Hádkovi jsou skvělý herci. Ve filmu jsem si hned oblíbil Kobru, byl to vyfetovanej dement, ale měl takový charizma, že jsem si ho hned oblíbil. "Mám plán bráško". Realistický příběh dvou bráchů, přičemž jeden je přítěž pro druhého a oba mají svůj plán. Dokonalý vývoj postav vyvrcholí v posledních minutách filmu a poslední záběr je naprosto dokonalej, měl jsem z něho husí kůži po celém těle, to už se mi dlouho nestalo. Možná že dám ještě českým filmům nakonec šanci, tenhle si jí rozhodně zaslouží.